Uutiset

Työkoneet

TTK Oy Turun Työkone osana isompaa konsernia

Turun Kärsämäentiellä kuutisen vuotta sijainnut ja vuonna 1995 perustettu TTK Oy on nykyään osa isompaa yritysrypästä. Kimmo Suomisen perustaman ja vielä osittain omistaman yrityksen toinen pääomistaja on ollut jo muutaman vuoden ajan Kopadi Oy, joka vahvistui taannoin tehdyllä yrityskaupalla. TTK keskittyy laite- ja tarvikemyyntiin ja myös erilaiset huolto- ja korjauspalvelut ovat yrityksen repertuaarissa. Myyntimiehiä on kaksi. Huoltoa hoitaa Kimmo Suomisen ohella kaksi huoltomiestä.

”Käyn itse tekemässä kenttähuoltoja, esimerkiksi Epirocin kaikkia hydraulisia lisälaitteita hoidetaan koko Suomen alueella, pohjoisen kaivoksia myöden”, aloittaa Suominen yrityksen aamiastapahtumassa Turussa perjantaina 11.8.2023. Väkeä on mukavasti liikkeellä myymälään katetun runsaan aamiaiskattauksen merkeissä.

TTK tarjoaa tänään ammattikäyttöön suunniteltuja koneita ja laitteita maarakennukseen sekä rakennus- ja purku-urakointiin, niin myyntiin kuin vuokrallekin. Suominen kertoo tuoreiden yritysfuusioiden lisäävän tulevaisuudessa TTK:nkin tarjontaa.

Tuotevalikoimissa on niin Epirocin kuin Atlas Copconkin tuotteita. Kopadin timanttityökaluja on laajalla skaalalla ja useita tuotteita löytyy suoraan hyllystä. Valikoima on todella laaja ja lisääntyy entisestään viimeisten yrityskauppojen seurauksena.

”Meiltä saa nykyään myös esimerkiksi Cummins-moottorien myynti-, huolto- ja varaosatoiminnot Varsinais-Suomen alueella”, täydentää Suominen.

Kahden vuoden kuluttua 30-vuotisjuhliaan liputtavan TTK Oy:n perustaja Kimmo Suominen (vas.) tarjoili aamiaista Turussa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Aamukaffeilla Turussa pistäytyivät myös Vantaan Kiinnike Oy:n myyntijohtaja Ari Laine, Safirma Oy:n toimitusjohtaja Eero Ylitalo, Kopadi Oy:n toimitusjohtaja Janne Niemi sekä Vantaan Kiinnike Oy:n ja Rak Oy:n toimitusjohtaja Aki Laine.

Yrityskauppa alkuvuonna

Vantaan Kiinnike, Rak Oy eli Van-ki sekä Kopadi Oy yhdistyivät alkuvuodesta. Järjestelyn myötä syntyi Helsingistä Ouluun ulottuvalla alueella toimiva konserni, joka palvelee asiakkaitaan laajalla valikoimalla kiinnitys- ja pientarvikkeita, timantti- ja purkutuotteita sekä pölyn- ja kosteudenhallinnan tuotteita.

Jatkoa fuusioille seurasi maaliskuussa tänä vuonna. Tuolloin Safirma Oy ja Vantaan Kiinnike ja Rak Oy (”Van-ki”) yhdistyvät. 

Konserni muodostuu nyt siis kiinnitys- ja pientarvikkeisiin keskittyvistä Vantaan Kiinnike ja Rak Oy:stä, Suomen Kiinnikekeskus Oy:stä ja Safirma Oy:stä sekä timanttituotteita, purkutuotteita ja olosuhdehallinnan ratkaisuja toimittavista Kopadi Oy:stä, Strong-Finland Oy:stä sekä TTK Oy Turun Työkoneesta.

Vahvasti palveluun panostava konserni tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman tuotteita työmaatoimituksena jopa samana päivänä. Konserni työllistää noin 85 teknisen kaupan ammattilaista Helsingissä, Vantaalla Keravalla, Tampereella, Turussa, Porissa ja Oulussa. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2022 oli noin 36 miljoonaa euroa.

”Yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme tuotteita myös Van-ki:n valikoimasta ja kehittämään toimintaamme laajemman konsernin voimin. Van-ki:n osaaminen kiinnike- ja pientarvikkeissa tuo varmasti hyötyjä myös Kopadin asiakkaille. Haluan lämpimästi kiittää ammattitaitoista henkilökuntaamme hyvästä työpanoksesta. On hienoa lähteä rakentamaan kasvavaa konsernia yhdessä Van-ki:n kanssa”, toteaa Kopadin toimitusjohtaja Janne Niemi.

Kaikkien yritysryppään toimipisteiden henkilökunta on jatkanut normaalisti konsernin palveluksessa. Asiakkaiden ja tavarantoimittajien suuntaan palvelut myös pelaavat kuten ennenkin.


Vantaan Kiinnike ja Rak Oy on ammattirakentajan luotettava kumppani jo vuodesta 1993. Van-ki tarjoaa asiakkailleen kiinnitystarvikkeet, työkalut ja rakennustarvikkeet nopealla, edullisella ja luotettavalla toimituspalvelulla jo saman päivän aikana. Van-ki:n logistiikkakeskukset sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Porissa. Van-ki -konsernin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2021 oli noin 21 miljoonaa euroa.


Kopadi Oy on vuonna 2006 perustettu timanttituotteisiin ja purkulaitteisiin erikoistunut teknisen kaupan toimija. Yhtiö palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti ja sen päätoimipiste sijaitsee Vantaalla. Kopadi konserniin kuuluu myös kosteuden- ja pölynhallinnan tuotteisiin keskittyvä Strong-Finland Oy sekä TTK Oy Turun Työkone, jonka palveluihin kuuluu muun muassa pientarvikemyynti ja korjaamopalvelut. Kopadin konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 12 miljoonaa euroa.


Safirma Oy on Safirma Oy on yli 20 vuotta sitten perustettu työvaatteiden, työturvallisuustuotteiden, työkalujen, kiinnitystarvikkeiden, rakennustarvikkeiden, koneiden ja työtilaratkaisujen yhteistyökumppani. Safirman liikevaihto vuonna 2022 oli noin 2 miljoonaa euroa.


Lue seuraavaksi