Uutiset

Työkoneet

Trimblen uusi sukupolvi

Trimble julkisti Trimble® Earthworksin kaivukoneille ja puskutraktoreille. Se on uuden sukupolven jälkiasennettava ja täysin  integroitu 3D-automaatiojärjestelmä. Ulkoisesti näkyvin muutos on, että puskutraktorissa vastaanottimet siirretään levystä ohjaamon katolle (kuva). Valmistajan mukaan uusi Trimble Earthworks koneohjausjärjestelmä on suunniteltu alusta lähtien täysin uusiksi. Edelleen Trimble lupaa, että uuden Android-ohjelmiston avulla voidaan työskennellä entistä nopeammin ja tuottavammin. Uusi systeemi on kehitetty yhdessä rakennusalan ammattilaisten kanssa.

”Trimble on koneohjauksen pioneeri. Trimble Earthworks vie koneohjauksen seuraavalle tasolle keksimällä koneohjauksen tekniikan uudelleen, helpottaen sen käyttöä ja

Trimble Earthworks toimii Android-pohjaisena.

oppimista sekä tuoden sen paremmin  erityyppisten urakoitsijoiden saataville.” sanoo Scott Crozier, Trimble Civil Engineering and Constructionin markkinointijohtaja.

Järjestelmä on siis rakennettu Android-alustalle ja sitä ohjataan ja seurataan uudelta 10 tuuman Trimble TD520 –kosketusnäytöltä.

”Käyttäjä voi personoida käyttöliittymän tarpeidensa mukaiseksi, ja monenlaisin muokattavin näkymin on helppo löytää oikea näkökulma maksimituottavuuteen”, jatkaa Crozier.

Earthworksissa on myös langaton kaksisuuntainen tiedonsiirto työmaalta toimistolle ja takaisin. Koska järjestelmä pohjautuu Android-käyttöjärjestelmään, voidaan koneessa käyttää muitakin sovelluksia. Myös muiden Android-laitteiden hyödyntäminen onnistuu. Trimble Earthworks -puskukonejärjestelmässä asennetaan kaksi GNSS-vastaanotinta hytin katolle. Näin vältetään perinteiset mastot ja kaapelit puskulevyssä. Kaksi GNSS-vastaanotinta sopivat erinomaisesti jyrkkiin penkkoihin ja monimutkaisiin pintoihin. Uudessa ratkaisussa vastaanottimet ovat paremmin turvassa, eikä niitä tarvitse välttämättä poistaa ja asentaa paikoilleen päivittäin.

Trimble Earthworks kaivukoneille on saatavilla vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Trimble Earthworks puskukoneille tulee markkinoille vuoden 2017 aikana.

Internet: Sitech Finland.

Lue seuraavaksi