Uutiset

Työkoneet

Trimbleltä satelliittiteknologiaa kaivusyvyysmittariin

Satelliittiteknologian (GNSS) ja maastossa itse luotavien suunnitelmien avulla kaivukoneen kuljettaja pystyy erittäin tarkasti kaivamaan halutun syvyyden, profiilin, kaateen tai linjan. Työskentely maastossa on vaivatonta ja etukäteisvalmisteluja ei tarvita käytännössä lainkaan.

GNSS-teknologialla varustettu Trimble GCSFlex on syvyysmittari, jossa käyttäjän on mahdollista luoda itse maastosuunnitelmat ohjaamossa ja hyödyntää GNSS-opastusta 2D-tilassa. Tehokkuus lisääntyy merkittävästi, mutta käyttö pysyy yksinkertaisena. Siinä missä perinteiset kaivukoneiden syvyysmittarit käyttävät lasertasoa, uusi GCSFlex korvaa laserin satelliittiteknologialla, joka tuottaa kaivukoneen tarkan sijainnin. Konetta on mahdollista siirtää työmaalla täysin vapaasti ilman kiintopisteiden tai toiminta-aluetta rajoittavien laserlähetinten tarvetta.

GNSS-avusteinen GCSFlex sisältää CB450-ohjauskeskuksen hytissä, anturit puomissa, kauhassa sekä rungossa, ohjaamon katolla sijaitsevan GNSS-antennin sekä modeemin VRS-palvelun hyödyntämiseen. Geotrim Oy:n VRS-palvelun avulla järjestelmä määrittää kaivukoneen sijainnin maksimaalisen tarkasti, kaikissa olosuhteissa.

www.geotrim.fi

Lue seuraavaksi