Uutiset

Työkoneet

Trimble Earthworks – Oikean käden käyttövapaa

Sitech Finland esittelee ylihuomenna ovensa avaavassa Maxpossa aiemmin tänä keväänä ConExpo-näyttelyssä maailman ensi-iltansa saanutta Trimble® Earthworks -3D-kaivujärjestelmäänsä. Nyt ensivaiheessa järjestelmä on sovitettu kaivukoneeseen, mutta myöhemmin tänä vuonna myös puskukoneelle soveltuva versio on valmis, luvataan Trimbleltä.

Trimble Earthworks on rakennettu Android-alustalle ja sitä ohjataan sekä seurataan uudelta 10 tuuman Trimble TD520 –kosketusnäytöltä.

”Earthworks on uuden sukupolven 3D-järjestelmä. Trimble on käyttänyt uuden järjestelmän kehittämiseen useamman vuoden ajan paljon tuotekehitysresursseja. Järjestelmän käyttöliittymä on Android-pohjainen. Se tarkoittaa ketterää, nopeaa ja täysin uutta käyttöliittymää. Suurin mullistava ominaisuus järjestelmässä on kaivukoneen automatiikan toteuttaminen siten, kaivupuomin  ja kauhan liikkeet voidaanautomatisoida. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmään määritetään taso/kaltevuus/pintamalli, joka osoitetaan kauhalla lähtöpisteeksi. Tämän jälkeen  painetaan kaivukoneen vasemman kaivuvivun varteen asennettua katkaisijaa. Kun nyt kuljettaja vetää vasenta vipua eli kauhanvartta sisään, voidaan oikea käsi irroittaa oikeanpuoleiselta kaivuvivulta. Kaivupuomin ja kauhan liikkeet toimivat automaattisesti asetettuun pintamalliin”, valistaa myynti-insinööri Ari Särkelä (Sitech Finland). 

”Yhteensopivuus Trimble Earthworks -järjestelmään ja automaatioon tulee kuitenkin aina varmistaa Sitech-jälleenmyyjältä”, jatkaa Särkelä.

Sitech on Trimblen koneohjaustuotteiden globaali jälleenmyyjä, omia diilereitä on maailmalla yli 100 kappaletta.

Katso videolta yksikätisen kuljettajan toimintaa. 

Lue seuraavaksi