Uutiset

Työkoneet

Trimble 3D ja New Holland

Saksalainen urakoitsija Roth & Söhne Ellwangenista varusteli uuden New Holland E385C –kaivukoneensa Trimblen valmistamalla 3D-koneohjausjärjestelmällä. Noin 36-38 tonnia puomivaihtoehdosta riippuen painava NH E385C on tarkoitettu raskaaseen maansiirtoon esimerkiksi murskaimen syötössä tai kaivoksilla.

”Kuusisylinterinen moottori, 213 kilowatin teho, vahva rakenne, tarkka hydrauliikka sekä alhainen polttoaineen kulutus olivat  kriteerit kun Roth & Söhne valtsivat kaivukonetta töihinsä”, kertoo NH-jälleenmyyjän Böher Baumaschinenin toimitusjohtaja Matthias Meiser.

Stage IIIB commonrail moottoria ja hydrauliikkaa voidaan käyttää NH:ssa myös ECO-alueella, joka vähentää valmistajan mukaan oleellisesti polttoaineen kulutusta.

Uuden NH-kaivukoneen ensimmäinen työmaa oli muotoilla 10 hehtaarin kokoinen alue Ellwangenissa. Kaikki manapinnan muodot ja rakennelmat oli tallennettu ohjausjärjestelmän ymmärtävään muotoon.

”Saavutimme säästöjä polttoaineen lisäksi sillä, että turhaan maan siirtoa ei tehty ja kaikki muotoilut osuivat kerralla kohdalleen. Kuljettajan oli helppo seurata projektia ohjaamon näytön avulla”, kertoo Roth & Söhnen toimitusjohtaja Thomas Roth (kuvassa keskellä).

Roth lisää, että 3D-koneohjausjärjestelmän avulla koko urakka vietiin läpi nopeasti ja kustannukset minimoimalla. Jatkossakin yrityksessä panostetaan entistä vahvemmin juuri ohjausjärjestelmiin.

Lue seuraavaksi