Uutiset

Työkoneet

Traktorikauppaa Villin Lännen malliin

Villin Lännen tapahtuma sai väkeä liikkeelle mukavasti. Kevään konekarkelot korkanneessa tapahtumassa käteltiin myös konekauppoja, kuten asiaan kuuluu. Rakennusalakin on kevään korvalla kasvussa ja patoutunutta kaluston uusimistarvetta on olemassa.

TTK Oy Turun Työkoneen pihalla komeili useita myytyjä Deutz-Fahr -traktoreita. TTK Oy:n miehet Juhani Mäkelä (oik.) ja Kimmo Suominen (vas.) luovuttivat uuden 5120C -mallin (113 hv/83 kW) Inkoon Degerbyn viljatilalliselle,Björn Lindholmille. Mies oli lähdössä vielä samana päivänä (11.3.) Helsingissä toteutetulle traktorimarssille. Ei tosin uudella ajopelillä, vaan bussilla muiden viljelijöiden tueksi Senaatintorille.

”En ole pystynyt investoimaan uuteen traktorikalustoon yli 10 vuoteen. Varsinkin viimeisen viiden vuodean aikana tuottajahinnat ovat vaipuneet kannattavuusrajan alle. Alalla on monia ihmeellisyyksiä. Lajittelematonta pellavaakin tuodaan ulkoa kallilla hinnalla ja kotimainen ei mene kaupaksi”, ihmettelee Lindholm.

”Tämä traktorin ostin sellaiseksi jokapaikan höyläksi. Edessä on nostolaite ja voimanotto. Minulla on kaksi tilaa, joiden välimatka on seitsemän kilometriä. Tämä kulkee 40 kilometriä tunnissa, jolloin siirtymiseen ei mene kauaa aikaa. Mäkelä on luottomies. Hänen kanssaan olen tehnyt traktorikauppaa kauan.”

Mäkelän solmimat kaupat jatkuivat Villissä Lännessä.

Axel Taube kättelee Juhani Mäkelää portaattomalla voimansiirrolla varustetun Deutz Fahr 7250TTV:n (263 hv/194 kW) kaupan sinetiksi. Mikael Holmberg (vas.) ja Johan Taube ovat liittyneet joukkoon, kuten myös Kimmo Suominen (TTK Oy).

Arvoitukseksi jää, vaatiko Mäkelän jatkuvassa vatkaamisessa rasittunut käsi fysioterapiaa Villin Lännen päätteeksi. Sen verran paljon kauppoja käteltiin.

Deutz Fahr 6140 C-shift -traktorin (130 hv/95 kW) osti Pentti Heljanko.

Lue seuraavaksi