Uutiset

Työkoneet

Tractor Pullingin SM-kauden kolmas osakilpailu Haapajärvellä

Valtra Shell Pulling Teamin palattua Eurocup-turneeltaan Suomen kamaralle saatiin Pro Stock-luokassa nauttia kunnon kilpailusta. Pienen yllätyksen järjesti Johannes Örn Kunista kiskaisemalla voiton The Eaglellaan Herlevin tiimin traktoreiden edestä.

Kauden puoliväli ohitettu

Nyt kun 5 osakilpailun SM-sarjasta on vedetty 3 osakilpaa, on useammassa luokassa pistetilanne yllättävän tiukka. Tämä kertonee omaa kieltään kilpailijoiden panostamisesta lajiin ja kilpailun kovenemisesta. Suomen Mestaruudet ratkaistaan siis kahdessa jäljellä olevassa osakilpailussa: 4.7. Alahärmässä ja 18.7 Tyrnävällä.

Doris rikkoutui Haapajärven SM-osakilpailussa

Valtra Shell Pulling Teamilla oli epäonnea juhannussunnuntaina ajetussa Haapajärven osakilpailussa. Johanna Herlevin ajaman Doriksen ruiskutuspumpun ennakot olivat pielessä noin 20-25 astetta, mikä rikkoi männät, sylinteriputket ja venttiilit. Toisaalta myös kilpailumenestystä tuli, sillä tiimin Valtrat miehittivät sijat kahdesta neljään.

– Doriksen syöttöpumpussa oli yksi nostin mennyt rikki. Koko moottorin yläkerta meni siinä uusiksi. Onneksi meillä on Kälviällä osia, että Doris saadaan kuntoon ennen seuraavan viikonlopun kisoja Ruotsissa, kertoi Pekka Herlevi.

Pro Stockin SM-sarja on sujunut Valtra-Valmet-henkisesti, sillä Valtra Shell Pulling Teamin lisäksi sarjaan ottaa osaa vain Johannes Örnin ohjastama Valmet-traktori The Eagle. Koko Valtra-tiimi ajaa kotimaan kisoissa aina kun mahdollista, mutta jos samaan aikaan on ollut pakollisia ulkomaisia kisoja, on kotimaan kisoissa tiimiä edustanut Johanna Herlevi Countdownilla. Kotimaan kisojen lisäksi Johanna aikoo ajaa yhden Euro Cupin kisan Tanskan Herningissä heinäkuun lopulla.

Ensi viikonloppuna 27. kesäkuuta Valtra Shell Pulling Team osallistuu kutsukilpailuun Målillassa, Ruotsissa. Kisa on tullut lisäyksenä alkuperäiseen kilpailukalenteriin. Doriksen osalta kisa tosin toimii lähinnä remontin tulosten testaamisena.

Lisää lajista, mm SM-pistetaulukon ja kuvia kisoista, löydät FTPA:n kotisivuilta osoitteesta www.tractorpulling.fi

Lue seuraavaksi