Uutiset

Työkoneet

Toyotan henkilönostokorista ajettava trukki

Henkilönostokorista ajettava BT Reflex R-sarjan työntömasto-trukki.

Toyotan uusi nostokorin (MEWP = Mobile Elevating Work Platform) ja työntömastotrukin yhdistelmä on suunniteltu normaalin työntömastotrukkikäytön lisäksi yhden käyttäjän nostokorikäyttöön.

Toyota Material Handling pyrkii jatkuvasti löytämään ratkaisuja asiakkailleen trukkitoiminnan ja sisälogistiikan kustannusten alentamiseksi. Uusimpana innovaationa Toyotalla on ilo esitellä henkilönostokorista ajettava BT Reflex R-sarjan työntömasto-trukki. Nostokorin ja työntömastotrukin yhdistelmä tuo mahdollisuuden käyttää nostokoria yhdellä operaattorilla, mutta sallii myös työntömastotrukin normaalin käytön. BT Reflex R-sarjan työntömastotrukkien kiistattomat huippuominaisuudet kuten maston jatkeiden tasainen ja täräyksetön liike sekä voimalinjan varma ja hallittu toiminta sopivat loistavasti yhteen henkilönostotoiminnan kanssa. Em. tuoteominaisuudet helpottavat korkealla tehtäviä huoltotoimia kuten lampun vaihtoa, ilmastointikanavien huoltoa, sähkötöitä ja inventointia sekä lisäävät työntekijän työturvallisuutta.

Tämän uuden yhdistelmän ansiosta käyttäjä voi kontrolloida nostokorista käsin maston nosto- ja laskuliikettä sekä ajamista. Yhdistelmällä voidaan myös korvata tarve tavanomaisille henkilö- ja saksinostimille, sekä vapauttaa toinen käyttäjä verrattuna perinteisiin trukin ja nostokorin yhdistelmiin. Henkilönostokorista ajettavat työntömastotrukit ovat joko RRE160- tai RRE200-mallia ja nostokorkeudet ovat jopa kymmeneen metriin saakka. Nostokori voidaan varustaa mm. virran ulosotolla ja päätelaitekiinnityksellä.

Toyotan korkeiden turvallisuusvaatimusten mukaisesti nostokori on varustettu pitävällä pohjapintamateriaalilla ja korkeilla kaiteilla. Nostokorissa on myös hätälaskumahdollisuus ja henkilökohtainen hätä-laskeutumisvarustus. Nostokorista ajettaessa työntömastotrukin maksimiajonopeus on rajoitettu kahteen kilometriin tunnissa.

“Asiakkaidemme turvallisuus ja korkea tuottavuus ovat oman tuotesuunnittelumme perusta. Olemme kehittäneet nostokorin ja työntömastotrukin yhdistelmän tuomaan asiakkaillemme todellisia säästöjä. Tällä yhdistelmällä voimme vähentää materiaalinkäsittelyn kustannuksia poistamalla perinteisen nostokorikäytön kahden käyttäjän tarpeen. Nostokori on helposti irrotettavissa työntömastotrukista, jolloin trukkia voidaan käyttää täysin normaalin Reflex-työntömastotrukin tavoin”, sanoo Mikko Helimäki, BT-tuotteiden tuotepäällikkö Toyota Material Handling Finland Oy:stä.

Lue seuraavaksi