Uutiset

Työkoneet

Toyota yhdisti henkilönostokorin ja työntömastotrukin

Toyota yhdisti henkilönostokorin ja työntömastotrukin

Toyota Material Handling tuo markkinoille henkilönostokorista ajettavan BT Reflex R-sarjan työntömasto-trukin. Nostokorin ja työntömastotrukin yhdistelmä antaa mahdollisuuden käyttää nostokoria yhdellä operaattorilla, mutta sallii myös työntömastotrukin normaalin käytön.

Nostokorilla varustetun työntömastotrukin avulla hoituvat turvallisesti muun muassa korkealla tehtävät huoltotoimet kuten lampun vaihdot, ilmastointikanavien huollot, sähkötyöt ja inventoinnit.

Uuden yhdistelmän ansiosta käyttäjä voi kontrolloida nostokorista maston nosto- ja laskuliikettä sekä ajamista. Yhdistelmällä voidaan siten korvata tavanomaisia henkilö- ja saksinostimia.

Henkilönostokorista ajettavat työntömastotrukit ovat joko RRE160 tai RRE200 –mallia ja niiden nostokorkeudet ulottuvat aina 10 metriin saakka. Nostokori voidaan varustaa muun muassa virran ulosotolla ja päätelaitekiinnityksellä. Hätälaskumahdollisuuden ja henkilökohtaisen hätälaskeutumisvarustuksen sisältävä nostokori on varustettu pitävällä pohjapintamateriaalilla ja korkeilla kaiteilla. Nostokorista ajettaessa työntömastotrukin maksimiajonopeus on rajoitettu nopeuteen 2 km/h.

“Olemme kehittäneet nostokorin ja työntömastotrukin yhdistelmän tuomaan asiakkaillemme todellisia säästöjä. Yhdistelmällä voimme vähentää materiaalinkäsittelyn kustannuksia poistamalla perinteisen nostokorikäytön kahden käyttäjän tarpeen. Nostokori on irrotettavissa työntömastotrukista, jolloin trukkia voidaan käyttää täysin normaalin Reflex-työntömastotrukin tavoin”, sanoo Mikko Helimäki, BT-tuotteiden tuotepäällikkö Toyota Material Handling Finland Oy:stä.

Lue seuraavaksi