Uutiset

Työkoneet

Tornion Rakennussoralle Komptech MAXX-rumpuseula mullan seulontaan

Viherrakentaminen ja kompostointi nousussa

Yksi kasvava osa-alue Tornion Rakennussoran ja Maanrakennusliike P. Kaarlelan toiminnassa on viherrakentaminen, eri rakennuskohteiden viimeistelytyöt, nurmialueet ja istutukset sekä kaatopaikan hoito puhdistamojätteiden käsittelyineen.  Multaa yritys on toimittanut rakennuskohteisiin jo kymmenien vuosien ajan, mutta tähän asti multa on seulottu erilaisilla seulakauhoilla. Menekin ja toiminnan kasvaessa mullantekoa piti tehostaa ja siksi yritykselle hankittiin uusi Komptech MAXX-mobiilirumpuseula.

Monipuolinen kalusto ja osaava henkilökunta

Murskauslaitoksen lisäksi yrityksellä on erilaisia seulalaitoksia sekä betonin ja asfaltin murskaukseen tarkoitettu iskupalkkimurskain ja erikokoisia pyöräkuormaajia 3-30 tonnin väliltä. Kaivukoneita yrityksellä on lukuisia 3-50 tonnin väliltä, kuljetuskalustoa on useita kasettiautoja.

Tuotteita laidasta laitaan

Maa-aineksia ja murskeita tarvitaan tänä päivänä kaikessa rakentamisessa ja kunnossapidossa. Omilta sora- ja kallioalueilta Tornion Rakennussora pystyy toimittamaan kaikki rakentamiseen tarvittavat materiaalit aina täytemateriaaleista jakaviin ja kantaviin kerroksiin saakka, muun muassa: murskeita, sepeleitä, hiekkaa, soraa, moreenia, seulottua hiekkaa, muuraushiekkaa sekä peltomultaa, täytemaita. Lisäksi yritys välittää kompostimultaa ja OKTO-tuotteita. Tornion Rakennussora myös murskaa ja seuloo erilaisia murske- ja sepelilajeja, joten samalta toimittajalta saa kaikki murskeet ja sepelit joko sorasta tai kalliosta tarpeiden mukaan.

Komptech MAXX -mobiilirumpuseula

Hyvinkääläisen Vimelco Oy:n maahantuoma Komptech MAXX on itävaltalainen mobiilirumpuseula tuhkan, mullan ja turpeen seulontaan.

Komptechin seulassa materiaali kulkeutuu vaakatasossa olevan rummun läpi rumpuun hitsatun kierteen viemänä. Tämä tehostaa seuloontumista ja ehkäisee tikkujen kulkeutumista seulaverkon läpi sekä vähentää kulumiskulujaverrattuna rumpuun, jossa materiaali kulkeutuu eteenpäin rummun kallistuksen viemänä. Toisaalta rummut on suunniteltu hankalia materiaaleja, kuten kompostia silmälläpitäen. Kompostin seuloontumista tehostaa lisäksi rummun porrastettu rei’itys.

Komptech-seula on vahvarakenteinen, sillä sen rakenteissa on käytetty ainoastaan tunnettujen valmistajien luotettavaksi todettuja komponentteja. Myös syöttökaukalo on jämäkkä, joten kivet ja betonikaan eivät aiheuta ongelmia.

Yksi oleellinen etu MAXX-seulassa on patentoitu DrumGrip-ketjuvoimansiirto. Hydraulisesti kiristyvässä ketjussa on kumitassut, jotka pyörittävät rumpua kitkan avulla eikä rumpu siten tarvitse hammastusta. Voimansiirron kuluminen on siten pienempää kuin hammastuksella varustetussa rummussa, samoin myös melua on selvästi vähemmän.

Komptech MAXXin seulontakapasiteetti on optimoitu siten, että syöttöhihnan nopeus on synkronoitu rummun kuormaan. Jos rumpu täyttyy liikaa tai on liian vajaa, syöttöhihna vastaavasti hidastaa tai kiihdyttää nopeutta.

Suorituskyvystään ja jämäkkyydestään huolimatta Komptech MAXX on erittäin kompaktin kokoinen ja helppo siirreltävä kaksiakselisen trailerialustansa ansiosta. Lisävarusteena sen vetoaisaan saa vetokengän, josta sitä on nopea vetää vaikka pyöräkuormaajan kauhatapilla.

Seulan huolto on myös erittäin nopeaa, koska rumpu taittuu sivuseinän päällä koneen sivulle, josta se voidaan nostaa pois esimerkiksi trukkipiikeillä ja samalla on vapaa pääsy rummun alapuolisiin osiin.

Moottoritilan huoltoluukut ovat isot, mutta lisäksi moottori voidaan ajaa hydraulisesti ulos moottoritilasta huoltoa varten. MAXX-seulan käytön ja huollon helppouden ja turvallisuuden takaavat selkeät suomenkieliset käyttöohjeet. Toki Vimelcolla on Suomessa omat huoltomiehet ja oma varaosavarasto sekä lisäksi tiiviit yhteydet päämieheensä, Komptechiin.

Lyhyehkön käyttökokemuksen perusteella Mika Kaarlela toteaa lyhyesti ja ytimekkäästi, että ” Komptech MAXX on todella helppo käyttää, huoltaa ja siirtää”.

www.vimelco.fiwww.tornionrakennussora.fi Komptech MAXXTekniset tiedot: Moottori                              Perkins 62,5 kWKuljetuspituus 11250 mmKuljetusleveys                       2550 mmKuljetuskorkeus                    4000 mm SyöttösuppiloTilavuus                               > 5 m³Syöttökorkeus                     2800 mmSuppilon pituus                     4000 mmSuppilon leveys                    1675 mm Rummun pituus                     4500 mmRummun halkaisija                1800 mmSeulonta-ala                         22,5 m² Kokonaispaino                     <16000 kg Kapasiteetti max.                 120 m³/h(riippuen materiaalista)  Miika Nyrö    

Lue seuraavaksi