Uutiset

Työkoneet

Toni Arvila uudisti ”ajokkinsa” B-sarjalaiseen

Toni palvelee asiakkaitaan Lahden talousalueella mitä moninaisemmissa työympäristöissä. Lahden Seudun Kuntatekniikan työmaat ovat Tonille hyvin tuttuja, katu/rakennus ym. muut työkohteet ympäri kunnan aluetta työllistävät hänet. Iltaisin ja viikonloppuisin Toni palvelee yksityispuolen tilaajia.

Nuoresta iästään huolimatta Toni on jo ”konkari” maarakennuspiireissä. Hänellä on mm. vuodelta 2008 joukkuemaailmanmestaruus koneiden kuljettajakilpailuista. Hän on ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskennellyt kuljettajana Lahden alueen merkittävimmissä maarakennusalan firmoissa.

Toni tunnetaan erittäin positiivisena ja innovatiivisena. Työturvallisuus on asia, jota hän pitää
yllä mm. koneen erittäin näkyvällä varoitus-/huomiovalojärjestelmillä. Heijastavat tarrat koneessa ja työvaatteissa tekevät Tonista näkyvän kaverin työmaalla (katso kuva). Hän on kehitellyt lisäksi koneen kuljetusautoa jonka lastaussiltoja hallitaan kauko-ohjaimella, joten lastauksessa ei turhaan ”tupakoida” ja tehokkuus kasvaa myös tätä myöden.

Toni haluaa koneeltaan ”maailman parasta tekniikkaa, jotta saadaan aikaan parhaat kierrosajat” ja tätä myöten tehokkuus/tuloksellisuus on sillä tasolla kuin pitääkin, toteaa
Toni.

New Holland Kobelco E-70 B SR D kone on hyvä vaihtoehto vastaamaan työmaiden ja tilaajien vaatimuksiin. Koneessa on varusteena mm. Indexator RT 30 Proplus-tiltti pihdein, Safematic-keskusvoitelu, tehokkaat Xenon-valot ym.

Tiltin hallintajärjestelmään on lisätty teloilla-ajonhallinta joten Toni pystyy hallitsemaan konetta täydellisesti hallintapaakoista. Tonin mukaan kone tottelee erittäin hyvin kaikkia toimintoja ja tela-ajo lisää erittäin paljon koneen hallittavuutta ja tehokkuutta mm. ahtaissa työolosuhteissa. Kumitelat tekevät koneesta pehmeästi ja äänettömästi liikkuvan tehopakkauksen niin asfaltilla kuin nurmellakin.

Toni on varustellut koneensa mm. kameroin, puomiin ja taaksepäin, jotta mm. autonlavalta tavaraa nostettaessa hän näkee kohteen esteettä.

Ohjaamo on Tonin mielestä Kobelcossa ylivoimaisesti paras tässä kokoluokassa. ”Poppikone” kuuluu soinnikkaasti koska koneen melu ei ole ”häiriköimässä”. Polttoainetaloudellisuus ja hydrauliikan toimivuus saavat Tonilta myös kiitosta, vaikkakin hän on sitä mieltä, että edellinen ”classic”-malli ei kuluttanut polttoainetta juurikaan enempää.

Konehuolto Lauri Paananen on hoitanut huoltotyöt Tonin mukaan nopeasti ja ammattitaitoisesti sekä joustavasti, silloin kun on aikaa ollut pitää konetta ”varikolla” huollettavana. Kiireisen urakoitsijan työpäivä kun ei ole 7–16 vaan ihan jotain muuta ja koneen huoltokin sattuu usein ”ei-normaaliin” työaikaan.

Lue seuraavaksi