Uutiset

Työkoneet

Toimitusjohtaja Anna-Liisa Lind Fintractor Oy – Tuotevalikoima kasvaa jälkimarkkinoinnin ehdoilla

”16 vuotta kestänyt yhteistyö Bobcatin kanssa päättyi. Se on fakta ja tilalle on tullut Terex. Panostamme nyt siihen täysillä niin maahantuonnin, myynnin kuin  jälkimarkkinoinninkin voimin. Uutta henkilökuntaakin taloon on tullut. Jarmo Syrjälä on aloittanut Tampereen myynnissä ja Ari Lepistö tulee Terex –linjan tuotepäälliköksi tänne Vantaalle. Molemmat pitkän linjan konekauppiaita. Kolme asentajaakin on hakusessa”, aloittaa Fintractorin toimitusjohtaja Anna-Liisa Lind.
”Myynti Terexillä on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Varsinkin nelipyörä- ja runko-ohjattujen pyöräkuormaajien kauppa on käynyt hyvin. Tämä sankka lumentulo on osaltaan tietenkin vaikuttanut asiaan. Koneita olisi ehkä pitänyt tilata enemmänkin varastoon, sillä moni olisi nyt halunnut koneen välittömästi lumitöihin.”
”Terexin pyöräkuormaajat tehdään Saksan tehtaalla ja meille ne olivat tuttuja jo aiemmin. Sama tehdas kun teki nämä runko-ohjatut kuormaajat myös Bobcatille. Myös minikaivukoneet tehdään Saksassa ja niissäkin Terex on valmistanut muutamaa mallia Bobcatille. Näin koulutustarve näiden koneiden osalta ei ole kovin suuri. Pienkuormaajat valmistetaan Amerikassa ja tela-alustaisista ensimmäinen on jo myyty Suomeenkin. Myös asvalttikoneet ja tiehöylät tulevat Amerikasta. Terex -murskaimia emme ottaneet edustukseen ja niitä edustaa  edelleen Suomessa Kivisampo Oy. Katsoimme tämän parhaaksi ratkaisuksi, sillä meillä ei ole niiden huollosta kokemusta. Toimiva jälkimarkkinointi kun on aina ollut yksi Fintractorin vahvuuksista ja uusille tuotteille se halutaan taata alusta alkaen”, valistaa Lind. Vaikka murskainpuoli jääkin Fintractorin ulkopuolelle, ovat kiviautot ja dumpperit kuitenkin mukana tuotevalikoimissa.
Kompaktipyöräkuormaajien perheessä on seitsemän mallia. Niistä kuusi on runko-ohjattu ja yksi eli 80 AS on nelipyöräohjattu. Runko-ohjauksisista yksi eli malli TL70s on varustettu ns. kääntyvällä aisastolla. Sen avulla kippaaminen koneen sivulle onnistuu helposti vekslaamatta. Runko-ohjatuista raskain on malli TL100 työpainolla 6000 kiloa. Näiden kompaktikoneiden lisäksi mallistossa on vielä neljä raskaampaan päähän sijoittuvaa pyöräkuormaajaa työpainoilla 9200, 12500, 14400 ja 17600 kiloa.
Terexin TC -minikaivukonemallisto käsittää niin ikään 11 mallia työpainojen ollessa välillä 1650-12800 kiloa. Pyöräalustaisia TW -malleja on kolme eli 6800, 8800 ja 11000 kiloa. Aivan tammikuun alussa  ei Terexin koneiden tietoja vielä löytynyt maahantuojan sivuilta, mutta tekniset tiedot voi katsastaa valmistajan sivuilla www.terex.com.

Uudet tilat ja lisää edustuksia?

Terex ei suinkaan ole Fintractorin ainut edustus. Myynnissä ovat muutaman vuoden ajan olleet nyt jo Suomessakin tutut tuotemerkit. Italialaiset Dieci –kurottajat ja Ammann –jyrät tulivat maahantuontiohjelmaan vuonna 2007. Näitä täydentää vielä toinen uusi edustus eli italialainen minikaivukonemerkki Eurocomach, jonka ensiesittely oli Lepaan puutarhanäyttelyssä elokuussa 2010. Mallisto kattaa 11 kaivukonemallia painovälillä 940-9300 kiloa.  Vielä näiden lisäksi myynnissä ovat MSB –iskuvasarat, Indespension -trailerit ja peräkärryt sekä Platform Basket –henkilönostimet.
Kun Terexin ja Eurocomachin kaivukonevalikoimat loppuvat yläpäässä rapiaan 10 tonniin, niin on helppo arvata, että suurempien kaivukoneiden osalta on tulossa tuotetäydennystä. Tämän toimitusjohtaja Lind myöntääkin, joskin sopimusneuvotteluiden ollessa kesken, ei merkkiä vielä haluta paljastaa.
”Tuotevalikoimamme on nyt melko kattava. Teemme kaikki tuotelaajennukset tarkoin harkiten ja etenkin jälkimarkkinoinnin ehdoilla” selventää Lind.
Keväällä Vantaan Nuolitielle valmistuu Fintractorin uusi, kahden miljoonan investoinnin vaatinut pääkonttori . Kaikki toiminnot korjaamoa myöten siirtyvät uuteen 2000 neliömetrin kokoiseen halliin.
”Uudet huoltohallit ovat korkeita ja molemmissa päissä on ovet. Tosin saattaa olla, että vanhatkin huoltotilat jäävät käyttöön. Nekin ovat ajanmukaiset hallinostureineen ja jos kapasiteetti käy uusissa tiloissa ahtaaksi, niin vanhoilla tiloilla täydennetään.”
”Meillä on omat toimipisteet Vantaan lisäksi Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. Oman huollon lisäksi meillä on 17 sopimushuoltajaa, pohjoisimman ollessa Kittilässä”, lopettaa  Anna-Liisa Lind.
Internet osoitteet: