Uutiset

Työkoneet

Terex-dumpperit Uudessa-Seelannissa

Terexin Skotlannin Motherwellin tehtaalta on pitkä matka toiselle puolelle maapalloa Uuteen-Seelantiin. Kaksi Terexin runko-ohjattua dumpperia lähti kuitenkin sinne töihin pitkästä välimatkasta huolimatta. Wellingtonin pohjoispuolella Horokiwissä on nimittäin louhos, missä kaksi TA400 -dummperia ajaa kiviainesta asfalttiasemalle.

Urakoitsija on Bryce O’Sullivan Contracting ltd (BOSCO) ja sen kotipaikka on myös Wellington. Uuden-Seelannin pääkaupungin on joskus mainittu olevan rennoin pääkaupunki maailmassa. Se vetää miljoonia turisteja vuodessa nauttimaan uusiseelantilaisesta vieraanvaraisuudesta.

BOSCO on työskennellyt pitkään parantaen kaupungin ja esikaupunkien teitä ja infrastruktuuria. Työn alla ovat parhaillaan 14 kilometrin osuus neljäkaistaisesta Kapiti

Suds ja Bryce O’Sullivan.

Expressway-moottoritiestä sekä 27 kilometriä pitkä, nelikaistainen Transmission Gully -moottoritie. Terexin dumpperit siirtävät tlouhoksessa sekä rakennekerroksiin käytettävää kiveä että asfaltin raaka-aineeksi käytettäviä lajikkeita. Vuoden 2017 elokuun jälkeen kahdella Terexillä on siirretty 200 000 kuutiota kiveä ja molempien mittarissa on noin 700 tuntia.

“Meillä dumpperit työskentelevät kovissa olosuhteissa, mutta ovat pärjänneet hyvin. Ne ovat vahvoja, luotettavia ja kuljettajien mukaan yksinkertaisia operoida. Porter Equipment toimitti meille ensin koeajoon yhden dumpperin, minkä jälkeen teimme ostopäätöksen”, sanoo Suds O’Sullivan, yrityksen omistajan isä ja työntekijä.

Sudsin poika Bryce aloitti oman yrityksensä vuonna 2010, 16-vuotiaana. Kyseessä on perheyritys, jossa 40 vuotta maarakennustöitä tehnyt Suds Ja Bryce eivät ole ainoat perheen jäsenet. Brycen kumppanin Becsin sukulaisia, kuten isä on myös työllistyneenä yritykseen. Kaikkiaan BOSCO työllistää 45 ihmistä, joista kuusi työskentelee Horokiwissä.

Terex TA400 kapasiteetti on 38 tonnia. Lavan tilavuus on 23,3 kuutiometriä. Moottoriteho on 331 kilowattia.

Lue seuraavaksi