Uutiset

Työkoneet

TEM:n kaivosalan toimialaraportti julkaistaan FinnMateria 2018 -messuilla

Uusi Työ- ja elinkeinoministeriön kaivosalan toimialaraportti julkaistaan FinnMateria -messuilla Jyväskylässä 21.-22.11.2018. Toimialaraportin lähtökohtana on koota ja yhdistää eri lähteiden aineistoja toimialakohtaisiksi perustietopaketeiksi. ”Kaivosteollisuuden toimialaraportissa käsitellään mm. alan rakennetta, markkinoita, talousasioita, kehittämistarpeita ja tulevaisuuden näkymiä. Lähteenä käytetään viimeisintä saatavissa olevaa tietoa ja toimialan yritysten näkemyksiä. Raportti on tarkoitettu yrityksille, rahoittajille sekä alan organisaatioiden ja sidosryhmien tarpeisiin.”, selittää TEM:n kaivosylitarkastaja Riikka Aaltonen.

FinnMateria -messut on vuoden johtava kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden ja maarakentamisen ammattitapahtuma, jossa esitellään kävijöille toimialan uusia tuotteita, palveluja ja innovaatioita. ”Tapahtuma on iloksemme jälleen kasvanut. Seitsemättä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on yli sata näytteilleasettajaa. Kasvua edelliskertaan on myös myydyissä neliöissä.”, Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Raimo Pylvänäinen kertoo.

Ohjelmassa on luvassa merkittävä määrä tietoiskuja sekä muuta ohjelmaa kuten paneelikeskustelu, jonka teemana on kiertotalous. Paneelissa keskustellaan mm. siitä, miten romumetallia voidaan hyödyntää uudestaan mitä erilaisimmissa kohteissa, vähentäen uuden aineksen kaivamisen tarvetta.

Lisäksi messujen yhteydessä on Vuorimiesyhdistyksen geologijaoston järjestämä Kairauspäivä, jonka tarkoituksena on käsitellä kairaukseen, näytteenottoon ja mittauksiin liittyviä asioita. Suomen Romukauppiaiden Liitto puolestaan järjestää tapahtuman yhteydessä Laatu- ja Luokittelupäivät, jotka kokoavat yhteen maan metalliromun käsittelijät sekä metallia sulattavan teollisuuden edustajat keskustelemaan kierrätysraaka-aineen laadusta ja käsittelystä.

FinnMateria -messujen osallistujina on perinteisesti ollut kaivosalan ammattilaisia Suomesta ja ulkomailta. Tänä vuonna messuvieraiksi on tulossa myös ryhmä alan ammattilaisia Koillis-Venäjältä. Kaivosalaa uhkaavan työvoimapulan ehkäisemiseksi messut pyrkivät tekemään myös yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa saadakseen opiskelijoita mukaan tapahtumaan.

 

www.finnmateria.fi

Lue seuraavaksi