Uutiset

Työkoneet

Tehokasta ja turvallista työskentelyä Sennebogen 355E:llä

Ruotsissa Göteborgin lähellä sijaitsevassa Varan kunnassa on avattu huippumoderni kierrätyskeskus, joka on tarkoitettu yksityisten asiakkaiden jätteiden vastaanottoon. Kolmen hehtaarin kokoisen alueen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota turvalliseen liikkumiseen kentällä sekä toimintojen joustavaan muuttamiseen. Kunnan edustajien mukaan uusi kierrätyskeskus vastaa niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin vaatimuksiin.

Kierrätysastiat on sijoitettu niin, että jätteitä tuovat asiakkaat ja kierrätyskeskuksen työkoneet eivät kohtaa toisiaan. Astiat täytetään toiselta puolelta, ja tyhjennetään toiselta puolelta. Astioiden sijoittelussa ja kulkuteiden linjauksissa on huomioitu joustavuus mahdollisia muutoksia ajatellen.

Varan kierrätyskeskuksessa on panostettu pienempikokoisiin, BM-kiinnikkeellä varustettuihin jäteastioihin. Näiden astioiden tyhjennyskoneeksi valittiin Sennebogen 355E -kurottaja.

Käyttäjien mukaan se on vahva kuin pyöräkuormaaja, mutta samalla myös erittäin ulottuva. Lisäksi 355E-mallissa on ylösnouseva ohjaamo. Tämä ominaisuus takaa parhaan mahdollisen näkyvyyden työlaitteelle ja -kohteeseen. Näin työskentelystä tulee turvallisempaa ja nopeampaa.

Sennebogen 355E -kurottajassa on ylösnouseva ohjaamo. Ylhäältä on hyvä näkyvyys työkohteisiin, jolloin työskentely nopeutuu ja tulee turvallisemmaksi.

Mainoksesta se lähti

”Kolme vuotta sitten näin OP Systemin mainoksen Sennebogen 355E -kurottajasta. Se vaikutti heti soveltuvan hyvin meidän käyttöön”, sanoo kierrätyskeskuksen vetäjä Leif Lindqvist. ”Käytimme aikaisemmin kurottajaa astioiden tyhjennykseen. Sen etuna oli hyvä ulottuvuus. Ongelmana oli kuitenkin huono näkyvyys työkohteeseen tai kuorma-auton lavalle lastauksessa. Tämän Sennebogenin uuden, ylösnousevalla ohjaamolla varustetun mallin myötä näkyvyys on huomattavasti parempi esimerkiksi korkeisiin säiliöihin tyhjennettäessä ja auton lavalle lastattaessa. Se on suuri etu. Lisäksi kone on ketterä, se kääntyy ympäri lähes paikallaan. Kuitenkin 355E on riittävän suuri moniin raskaisiinkin tehtäviin.”

Kierrätysastioiden tyhjennyksen lisäksi Sennebogen 355E:tä käytetään monissa muissakin tehtävissä, kuten kierrätyspuun ja puutarhakompostin siirroissa sekä myös alueen puhtaanapidossa. Sitä varten konepakettiin kuuluu erilaisia työlaitteita; materiaalikauha, tasauskauha, hydrauliset trukkipiikit ja harjalaite.

rrätyslaatikot on varustettu pikakiinnikkeellä työkoneilla käsittelyä varten.

Ensimmäinen vuonna 2020

”Ensimmäinen Sennebogen 355 -kurottaja tilattiin vuonna 2020. Tänä päivänä meillä on käytössä jo viisi kappaletta 355E-mallia eri kierrätysasemillamme. Niiden avulla työskentely on tehokasta ja turvallista”, sanoo Lindqvist.

Varan uudessa kierrätyskeskuksessa työskentelee neljä henkeä opastamassa asiakkaita kierrätysasioissa.
”Asiakaspalvelu on meille tärkeää. Asiakkaan on tunnettava olonsa tervetulleeksi. Tarkoitus on lajitella mahdollisimman paljon, jotta kierrätykseen kelpaamattoman jätteen määrä saadaan minimoitua. Näin kaikki voittavat pitkässä juoksussa”, sanoo Lindqvist lopuksi.


Sennebogenin kurottajat osallistuvat moninaisiin kierrätysaseman varsinaisiin tehtäviin, mutta myös kierrätyskentän puhtaanapitoon. Sitä varten on käytössä erilaisia työlaitteita.


Tekniset tiedot: 

Sennebogen 355E

  • Hyvä näkyvyys työkohteeseen, silmäkorkeus 4,2 m
  • Kompakti koko
  • Etupyörä-, nelipyörä- ja rapuohjaus
  • Huoltoystävällinen
  • Omapaino 11,5 t
  • Nostokapasiteetti 5,5 t
  • Ulottuvuus 8,5 m
  • Vahva runko ja tukeva teleskooppipuomisto
  • Pyöräkuormaajista tuttu Z-aisasto takaa maksimaalisen voiman


OP System Finland tuo maahan ja jälleenmyy Sennebogenin koneet.


Lue seuraavaksi