Uutiset

Työkoneet

Tamtron voittajaksi Tuottava Idea 2015 -kilpailussa

Tamtron Power Smart Weighing -älypunnitus palkittiin Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Tuottava Idea -kilpailun yrityssarjan voittajana 26.11. Finlandia-talolla, Helsingissä.

Tamtron Power Smart Weighing on uusi älypunnitusteknologia, jossa painoa mitataan esimerkiksi pyöräkuormaajassa koko kauhan noston ajan, perinteisen tietyssä noston vaiheessa tehtävän punnituksen sijaan. Teknologia mahdollistaa hyväksytyn punnitustuloksen saamisen aiempaa nopeammin ja luotettavammin ja samalla se vähentää ylimääräisten liikkeiden ja työvaiheiden määrää. Dynaamista punnitusteknologiaa voidaan soveltaa myös esimerkiksi paperirullien käsittelykoneissa. Tamtron Power Smart Weighing on kaupalliseen käyttöön hyväksytty punnitusmenetelmä.

Kilpailun voittajan valitsevaan kansalliseen tuomaristoon kuuluivat asiantuntija Kaisa Saario Keskuskauppakamarista, johtaja Henri Grundstén Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä, johtaja Veli-Matti Lamppu Suomen Yrittäjät ry:stä, toimitusjohtaja Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta sekä Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Johanna Lundán.

Tamtron Power Smart Weighing -teknologian valintaa kilpailun voittajaksi perusteltiin raadin toimesta seuraavasti: Tuote tuo uutta ideaa perinteiselle toimialalle. Yrityksen vientiprosentti on jo 70 % ja tuotteella on hyvät mahdollisuudet saada heti hyödynnettyä kansainväliset tilaisuudet. Idean skaalattavuusaste on korkea ja se sisältää tuottavuusloikan elementin.

Tamtron Groupin toimitusjohtaja Mikko Keskinen on otettu älypunnitusteknologian saamasta tunnustuksesta.

– Maailmanlaajuisesti toimivan yrityksen on uudistuttava jatkuvasti ja tarjottava markkinoille korkealaatuisia tuotteita ja palveluja, jotka parantavat asiakkaan toiminnan tehokkuutta ja kilpailukykyä.

– Palkinto on mahtava tunnustus tehdystä työstä. Olemme myös todella iloisia siitä, kuinka kiinnostuneita asiakkaamme ovat olleet tästä. Tilausmäärät ovatkin ylittäneet odotuksemme jo tänä vuonna.

Tuottava idea -kilpailussa etsitään uusia, alle kolme vuotta vanhoja, mutta jo tuottavassa käytössä olevia ideoita. Arviointikriteereinä käytetään hankkeen uutuutta ja innovatiivisuutta, idean tuottavan käytön toteuttamista, kestävän kehityksen huomioimista sekä menestymis- ja kansainvälistymismahdollisuuksia.

Tunnustusta oli vastaanottamassa myös Tamtronin myyntijohtaja Mikko Mäkinen.

– Innovointi, uudisteiden tekeminen, vaatii rohkeutta ja epämukavuusalueella olemista, vailla täyttä varmuutta onnistumisesta tai palkinnosta. Siksi tällainen huomionosoitus lämmittää mieltämme erityisesti, koska se kannustaa jatkamaan ja rohkaisee eteenpäin. Huomenna tätä juhlitaan yhdessä koko tiimin kanssa pikkujouluissa. Nyt on syytä juhlaan! riemuitsee Mäkinen.

www.tamtrongroup.com

www.tuottavaidea.fi

Lue seuraavaksi