Uutiset

Työkoneet

Tamtron ostaa Lahti Precisionin

Tamtron Group Oyj on sopinut helmikuun alussa 2023 ostavansa suomalaisen kilpailijansa, punnitusteknologiayhtiö Lahti Precision Oy:n emoyhtiön HPP Bulk Technologies Oy:n koko osakekannan.

Lahti Precision Oy on teollisuuden kilpailukyvyn kehittämiseen erikoistunut suomalainen, yli sadan vuoden osaamisen omaava punnitusteknologiayhtiö, jonka päätoimipaikka on Lahdessa. Yhtiön tuotteet ja palvelut kattavat teollisuuden punnitusratkaisut (mm. autovaa’at, suursäkitysasemat, hihnavaa’at, annostelujärjestelmät, elinkaaripalvelut ja kalibroinnit) ja mScales:in, joka on SaaS-pohjainen materiaalivirtojen hallintajärjestelmä. Vuoden 2022 aikana yhtiön liikevaihto kasvoi tasolle 17 miljoonaa euroa ja käyttökate 1,8 miljoonaan euroon. Yhtiön palveluksessa on 94 osaajaa. Asiakaskunta muodostuu johtavista teollisuus-, kierrätys-, kaivos- ja logistiikkayrityksistä mukaan lukien sähköautoissa käytettävien akkumateriaalien valmistajia.

Lahti Precisionin yritysarvo kaupassa on yhdeksän miljoonaa euroa ja nettokassa- ja käyttöpääomaerien korjausten jälkeen osakkeista maksettava kauppahinta on 9,9 miljoonaa euroa. Kauppakirja on allekirjoitettu 2.2.2023 ja Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan 1.3.2023 mennessä. Yrityskaupan toteuttamiseen ei liity ehtoja, joiden toteutuminen olisi epävarmaa. Kauppahinta maksetaan käteisellä kaupan toteutuessa.

”Lahti Precision yhdessä Tamtronin kanssa muodostaa vahvan toimijan Suomen ja Pohjoismaiden markkinoille. Kattava punnitusjärjestelmien valikoima, Pohjoismaiden laajuinen huoltopalveluverkosto ja kahden innovatiivisimman SaaS-pohjaisen materiaalivirtojen hallintajärjestelmän yhdistyminen tarjoaa asiakkaille merkittäviä etuja nyt ja jatkossa. Lahti sijaintipaikkana tulee olemaan merkittävä osaamiskeskus raskaan punnituksen alueella Tamtron Groupissa. Olemme myös luottavaisia, että kansainvälinen menestyksemme kehittyy entisestään, kun saamme jakelukanavaksemme Tamtronin maayhtiöt ja partnerit”, toteaa Lahti Precision Oy:n toimitusjohtaja Juho Koskinen.

”Nyt toteutetun yrityskaupan myötä Tamtron pystyy tarjoamaan asiakkailleen globaalisti entistäkin laajemman punnitus- ja annosteluteknologioiden valikoiman, kehittyneet SaaS-ratkaisut sekä elinkaaripalvelut asiakkaiden menestyksen varmistamiseksi. Lahti Precisionin System sales -ratkaisut muodostavat uuden liiketoiminta-alueen ja tukijalan Tamtron-konsernille, jonka avulla pystymme palvelemaan entistäkin laajempaa kansainvälistä asiakaskuntaa Tamtronin maayhtiöiden kautta”, sanoo Tamtron Groupin toimitusjohtaja Mikko Keskinen.

Mikko Keskinen

On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Lahti Precisionin ammattilaisten kanssa ja kehittämään yhdessä alan edistyksellisimpiä ratkaisuja. Molemmissa yhtiöissä on vahva jatkuvan kehittämisen kulttuuri ja sovimme siten hyvin yhteen. Tamtron on voimakkaan kasvun vaiheessa ja nyt toteutettu yrityskauppa on tärkeä vaihe strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. Toivotan Lahti Precision Oy:n 94 osaajaa, yhtiön nykyiset ja uudet asiakkaat, kumppanit ja sidosryhmät tervetulleeksi mukaan yhteistä menestystä rakentamaan”, jatkaa Keskinen.

”Olemme ylpeitä, että olemme olleet mukana Lahti Precisionin matkalla yhdessä yhtiön erinomaisen johdon ja työntekijöiden sekä muiden omistajien kanssa. Tänä päivänä Lahti Precisionilla on vahva alusta teollisuuden vaativien punnitusratkaisujen tarjoamisessa, ja haluamme onnitella yhtiön tiimiä heidän saavutuksistaan. Seuraamme mielenkiinnolla Tamtronin ja Lahti Precisionin yhteisiä vaiheita tulevaisuudessa”, sanoo Lahti Precisionin nykyisen pääomistajan ja yrityskaupan myötä omistuksestaan luopuvan Verdanen sijoitusammattilainen Emilia Lassas.

Lue seuraavaksi