Uutiset

Työkoneet

Tamrockin historia kirjana ”Tamrock through the Rock”

Tamrockin historia alkoi Tampereen Pellava- ja Rauta-Teollisuus Osakeyhtiön käynnistämästä porakoneiden osien valmistuksesta vuonna 1943. Tamrockista tuli vuosien varrella tunnettu tuotemerkki kansainvälisessä kaivos- ja urakointiteollisuudessa. Ruotsalainen Sandvik-konserni osti Tamrockin koko osakekannan 90-luvun lopulla.

Tamrockin historiaa kuvaava kirja on tarina menestyksestä, joka on saavutettu sitkeydellä ja vahvalla osaamisella. Se on myös kertomus monista Tamrockia johtaneista värikkäistä persoonista ja kertoo heidän käsityksensä ajan tapahtumista. Lähestymistapa antaa värikkään kuvauksen yrityksestä.

Kirjan sisällön on toimittanut ja kirjoittanut Heikki Harri. Hänellä on myös Tamrock-tausta ja hänen anekdootit antavat lisäväriä kokonaisuuteen. Harri täsmentää, että oikeastaan Tampereella rakennettujen porakoneiden historia, ei koko Tamrockin historia. ”Kaikkien yritysostojen myötä tulleet uudet yritykset olisivat laajentaneet työn ainakin kaksinkertaiseksi”, arvelee Harri. Kirjan ulkoasun on suunnitellut Antti Jokela.

Kirjan ”Tamrock through the Rock” julkaisi Sandvik Mining and Construction Oy. Teos on suunnattu Tamrockilla työskennelleille ja nykyisille Sandvikin porauslaite- ja lastauskonetehtailla työskenteleville. Kirjan mahdollisesta kaupallistamisesta päätetään myöhemmin.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi