Uutiset

Työkoneet

Talvityöt sujuvat ketterällä koneella – ahtaissa paikoissa näkyvyys on erittäin tärkeää

”Laimulaisesta (LM Trac) näkee hyvin joka puolelle ja se on ahtaissa väleissä ketterä. Koneesta pitää nähdä hyvin myös taakse, sillä lumenkuormauksessa puolet hommasta on peruuttamista”, Päivöke muistuttaa.

Lumen kuormaamisessa LM Trac -monitoimikone onkin tehokas, sillä koneen kääntösäde on pieni ja suunnanmuutokset tapahtuvat nopeasti.

Nivelauralla tarkkaa jälkeä

Nivelauralla katujen auraukset sujuvat joustavasti. Säädettäviä siipiä liikutetaan ajon aikana jatkuvasti, jotta saadaan varmistettua moitteeton lopputulos.

”Auraa pitää säätää risteyksissä ja tietysti hyvän kaverin pihaliittymässä”, Päivöke hymyilee.
Uusissa LM Trac -malleissa nivelauraa säädetään kätevästi kaksoisrullalla, mikä nopeuttaa ja selkeyttää auran liikuttelua ajon aikana.

Hiekoitukseen monta tapaa

Päivöke on tottunut hiekoittamaan katuja eri ajolla, vaikka homma sujuisi myös aura-hiekoitinyhdistelmällä yhdellä kertaa.

”Yhdistelmä ei välttämättä sovellu ahtaisiin Vanhan Rauman kujiin, sillä siellä on välillä pakko ottaa taakse ja silloin näkyvyys on ensisijaisen tärkeää. Suoremmille katuosuuksille ja pyöräteille se on varmasti erittäin hyvä tapa.

Liukkailla keleillä Päivökkeen LM Trac -monitoimikoneessa on varusteena sekä etu- että takahiekoitin.

”Etuhiekoittajalla saan pudotettua itselle hiekkaa, että pääsen liukkaastakin ylämäestä ylös”, Päivöke muistutti.

Joustavuutta auraukseen

LM Trac -malleissa nopeusalue ulottuu nollasta neljäänkymppiin ilman alueen vaihtoa. Ominaisuus tuo joustavuutta erityisesti auraukseen, jossa välillä suorilla osuuksilla on hyvä päästä lujempaa ja vastaavasti ahtaissa paikoissa hitaammalla vauhdilla.

”Koko nopeusalueella on käytössä sama teho ja voima, joten auraus voi jatkua keskeytyksettä”, kertoo huoltopäällikkö Rauli Mattila Lai-Multa.

www.laimu.fi

Lue seuraavaksi