Uutiset

Työkoneet

Pääkirjoitus: Taas vauhdissa

Juha Kuusjärvi

Toimituspäällikkö, työkoneala
Konepörssi

Mielenkiintoisia uutisia saatiin, kun Konecranes ja Terex ilmoittivat yhdistyvänsä maailmalaajuiseksi oman alansa jättiyhtiöksi. Se kertoo, että Suomella on kilpailukykyä suuryritysten kotimaana, sillä uusi yhtiö rekisteröidään Suomeen.

Kiinnostavia yhdistymisuutisia kuultiin samalla viikolla Suomen markkinoilla. Kovaa kasvuvauhtia viime vuosina pitänyt RealMachinery osti kilpailijan, Doosanin mukana kasvaneen Dae-Tekin. Kaupan myötä RealMachineryn osuus markkinoilla kasvaa kerralla ison harppauksen.

Muutoinkin maarakennusalalla isot hankkeet etenevät. Talvivaarastakin on kuulunut positiivisia uutisia viimeaikoina. Valtion omistama Terrafame Mining Oy kun solmi kauppasopimuksen konkurssipesän kanssa liiketoiminnan ostamisesta. Toiminnan käyntiinsaanti on välttämätöntä ympäristönkin kannalta, mutta myös louhinnan aloittaminen tietää töitä usealle. Tavoitteena onkin louhintojen aloittaminen jo syyskuun alussa. Myös Fennovoiman hanke on etenee tahollaan ja lupailee työllisyyttä.

Syyskuun alkupuolelle sijoittuu myös vuoden maarakennusalan päätapahtuma Suomessa, kun Maxpo valtaa Hyvinkään lentokentän. Siellä on esillä esimerkiksi paljon keväällä Intermatissa esiteltyjä uutuuksia, jotka nyt ovat rantautuneet Suomeen. Maxpossa kannatta poiketa myös tapahtuman päämediana toimivan Konepörssin osastolla.

P.s. Ensi kevään Mansen Mörinät voi merkitä jo kalentereihin 1.–2. huhtikuuta kohdalle.

Lue seuraavaksi