Uutiset

Työkoneet

Suomen Rakennuskone Oy Mansen Mörinöillä

Suomen Rakennuskone Oy esittelee Mansen Mörinöillä Pirkkalan toimipisteessään koko 30-henkisen henkilökuntansa voimin kattavan joukon Komatsu-maarakennuskoneita ja niiden lisälaitteita sekä alan palveluita. Tarjonta pidetään tiukasti ammattimaisena. Urakoitsija löytää Rakennuskoneen tuotteiden lisäksi saman katon alta kattavasti elinkeinonsa harjoittamista tukevia näytteilleasettajia. Kaksipäiväiseen tapahtumaan ei ole värvätty iskelmälaulajia eikä helppoheikkejä.

Mansen Mörinät kerää ihmisiä kautta Suomen. Porukkaa on runsaasti liikkellä, pohjoisimmat vieraat tulevat Lapin perukoilta. Viime vuonna Suomen Rakennuskoneen tiloissa vieraili nelisen tuhatta ihmistä. Ainakin jos laskelman perusteena pidetään jaettujen pyttipannuannosten määrää.

SRO:n myyntijohtaja, 36 vuotta konekaupan alalla ollut Jari Salomäki korostaa haastattelun aikana moneen kertaan tapahtuman ammatillista antia. Mansen Mörinät on olemassaolonsa aikana kohonnut maamme merkittävämmäksi jokavuotiseksi maarakennusalan tapahtumaksi, joka pystyy tarjoamaan koneliikkeiden pihoilla varsin runsaan kattauksen alan tarjonnasta. Salomäki ei katso hyvällä sitä, jos perinteistä ammattitapahtumaa vedetään rillumarei suuntaan.

”Alkuperäinen tarkoitus Mörinöillä oli vahvasti ammatillinen ja sellaisena me sen Suomen Rakennuskoneella pidämme edelleen. Olemmekin keränneet varsin kattavan otoksen yhteistyökumppaneita kattomme alle. Haluamme siis näyttää suomalaiselle urakoitsijalle juuri niitä kamppeita, joita hän työssään tarvitsee”, aloittaa Salomäki.

Perusrungon muodostavat tietysti Komatsu-maarakennuskoneet. Kaivukoneita esillä on kokoluokissa 0,9-50 tonnia. Pyöräkuormaajat sijoittuvat haarukkaan 13-35 tonnia.

Pelkkä peruskone yksinään ei enää nykymaailmassa riitä, vaan sopivilla lisälaitteilla siitä rakentuu toimiva kokonaisuus.

”Meillä Pirkkalassa tulee olemaan esillä eriväriset kauhanpyörittäjät kiinni koeajettavissa koneissa. Tämän lisäksi tutustua voi kaikkiin kaivujärjestelmien päämerkkeihin. Nämäkin ovat suurimmalta osalta asennettu koneisiin ja koeajettavissa.”

Pyöräkuormaajavaakojen markkinajohtajamerkit ovat niin ikään tutustumisen arvoisia. Lista jatkuu keskusvoitelujärjestemillä, rahoitusyhtiöillä, työvaate-edustajalla ja monilla muilla lisälaite-edustajilla. Myös autokalustoa paikalla nähdään. Veho tuo paikalle maansiirtoauton ja BWW:n nelivetoisille maastoautoille pihalle rakennteaan testirata. Lista on pitkä ja nähtävää varmasti riittää kaikille.

”Olemme Rakennuskoneella edellyttäneet, että kaikkien tuotteiden ja lisälaitevalmistajien edustajan pitää olla paikan päällä koko ajan neuvomassa ja opastamassa asiakkaita.”

Kuva: Uutta Stage IV päästöluokkaan päivitettyä 11-perhettä edustaa Mörinöillä kuvan Komatsu PC 240LC-11.

”Kaivujärjestelmät ovat nyt se päivän kuumin juttu. Ne etenkin ovat sellaisia laitteita, joiden ominaisuuksiin käyttäjiä pitää kunnolla perehdyttää. Yli 10 tonnin koneisiin jo 60-70 prosenttiin asennetaan varusteluvaiheessa ainakin 2D-järjestelmät. Kauhanpyörittäjä on jo lähes jokaisessa myydyssä koneessa varusteena”, jatkaa Salomäki.

”Tilauskantamme on tällä hetkellä ennätyksellisen hyvä ja varustelussa hallin puolella on ennennäkemätön kiire. Esimerkiksi E.Hartikainen Oy:n seitsemän 785-kiviauton tilaus on parhaillaan työn alla. Hallissa on tällä hetkellä kolmas auto koottavana. Kiviauto tulee meille osina ja sen kokoamiseen menee noin kolme viikkoa kahdelta mieheltä”, lopettaa Salomäki.

Yksi kiviautoista saattaa olla Mansen Mörinöilläkin esillä. Myös uuden edustuksen julkistamista mies lupaa mörinäviikonloppuun.

Mielenkiintoisia löytöjä voi tehdä lisälaitteiden rompetorilla. Myynnissä on muun muassa kauhoja ja kauhanpyörittäjiäkin.

Lue seuraavaksi