Uutiset

Työkoneet

Suomeen syntyy monipuolinen kalliorakentamiseen erikoistunut infrayritys


Artikkelikuva: JIITEE Työt Oy:n tytäryhtiö JT Arbeten AB urakoi Tukholmassa Slussenin uudessa bussiterminaalissa. Kuva: JT Arbeten AB


Kalliorakentamiseen erikoistunut JIITEE Työt Oy investoi kasvuun ja hankkii maanalaisiin louhintatöihin erikoistuneen Pohjolan Kalliotyö Oy:n koko osakekannan. Näin syntyy vahva ja monipuolinen kalliorakentamiseen erikoistunut infrayritys, joka toimii kaikkialla Suomessa ja Ruotsissa.

“Voimat yhdistämällä pystymme tarjoamaan tilaajille kokonaispalveluna kaikki kalliorakentamiseen ja lujittamiseen liittyvät työt, myös vaativat maanalaiset louhintatyöt. Pystymme osallistumaan monipuolisemmin urakkakilpailuihin ja tilaajat hyötyvät lisääntyvästä kilpailusta”, sanoo JIITEE Työt Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Janne Juntunen.

JIITEE Työt on yhdessä Pohjolan Kalliotöiden kanssa Suomessa ainoa kalliorakentamiseen ja maanalaiseen louhintaan ja lujitustöihin keskittynyt yritys, joka toimii omilla työkoneilla ja omilla työntekijöillä. “Toimintamallimme antaa meille kilpailuedun tehdä hyvää laatua edullisesti”, Juntunen tiivistää.

Yrityskaupan yhteydessä Pohjolan Kalliotöiden toisesta omistajasta Henri Jokitalosta tulee JIITEE Työt Oy:n osakas. Muina yrityksen osakkaina toimivat muun muassa rakennusalalle investoivat pääomasijoittajat Otto Laasonen ja Jake Aalto. Pohjola Kalliotöiden toinen omistaja Jari Hosionaho jää töihin JIITEE:lle avainhenkilönä.

“Molempien yritysten kalusto ja henkilöstö täydentävät toisiaan. Olemme jo toimineet samoilla työmailla samoille tilaajille eri urakoissa, ja yhteistyö on sujunut hyvin. Aloimme keskustella tiiviimmästä yhteistyöstä ja päädyimme yritysjärjestelyyn. Nyt pystymme kasvamaan yhdessä isommaksi ja tarjoamaan tilaajille laajempia kokonaisuuksia”, Henri Jokitalo kertoo.

Yritysjärjestely auttaa JIITEE Töiden hyvin käynnistynyttä kasvua Ruotsissa. “Suur-Tukholman alueella kalliorakentamisen markkina on iso ja se antaa yhdistyneille voimillemme mahdollisuuden kasvaa siellä voimakkaasti”, Juntunen visioi.

Suomessa ja Ruotsissa toimiva JIITEE Työt Oy on perustettu vuonna 2011 ja sen liikevaihto oli viime vuonna 19 miljoonaa euroa. Pohjolan Kalliotyöt Oy on perustettu 2008 ja sen liikevaihto oli viime vuonna 3 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi