Uutiset

Työkoneet

Suomalaiskaksikko voittoon Toyotan isossa muotoilukilpailussa

Bubo

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat Nea Kosonen ja Elisa Määttänen ovat voittaneet ensimmäisen palkinnon Toyotan kansainvälisessä muotoilukilpailussa Hannoverissa, Saksassa. Palkinto on merkittävä tunnustus suomalaiselle muotoilulle ja muotoilun koulutukselle.

Toyota Material Handling julkisti viime toukokuussa Euroopan laajuisen logistiikka-aiheisen muotoilukilpailun, jonka aiheena oli uuden sukupolven vetotrukin suunnittelu teemalla ”Vetotrukit: teolliset koneet tarvitsevat uudistumista”. Vetotrukkeja käytetään yleisesti mm. lentokentillä, tuotantolaitoksissa ja sairaaloiden vaatehuollossa.

Muotoilukilpailuun osallistui opiskelijoita yli 100 muotoilualan koulusta 17 Euroopan maasta. Useiden karsintavaiheiden jälkeen voittajaksi valittiin Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Nea Kososen ja Elisa Määttäsen työ ”Bubo”. Suomalaiset vakuuttivat tuomariston uniikilla muotoilullaan, käyttäjäystävällisyydellä ja tuotteen toteuttamiskelpoisuudella. Heidän vetotrukkinsa on suunniteltu kestäväksi ja muotoilun avulla tuote soveltuu erikokoisille käyttäjille sekä ottaa huomioon myös talviolosuhteet. Samalla Kosonen ja Määttänen osoittivat intohimonsa ja kykynsä muotoiluun mukauttamalla suunnitelmiaan tuomariston palautteen perusteella kilpailun aikana.

Kilpailun eri vaiheissa tuomaristoon kuului jäseniä Toyotan pääkonttorista Takahamasta Japanista ja Ruotsissa sijaitsevasta Euroopan Design Centeristä. Lopullisen päätöksen voittajasta teki Toyota Material Handling Europen johtoryhmä. Toisen palkinnon voittajaksi valittiin Thomas Jankauskas Pforzheimin yliopistosta Saksasta ja kolmanneksi sijoittui Mohammad Moradim, School of Art Weissenseestä Berliinistä.

”Toyotan suomalaisena edustajana tunnen valtavaa ylpeyttä suomalaiskaksikon voitosta. Toyota on valtava monikansallinen konserni, jolla on korkeat vaatimukset. On hienoa, että suomalainen muotoilu pärjää vaativalla kansainvälisellä kone- ja ajoneuvoteollisuuden alalla”, kommentoi Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Lue seuraavaksi