Uutiset

Työkoneet

Suomalaisia Baumassa: Normet

Kaivosalan koneita valmistava Normet esitteli Baumassa uuden ruiskubetonointilaitteen mallimerkinnältään Normet Spraymec 8100 VC. Markkinointipäällikkö Jukka Pihlavan mukaan uutta koneessa on nyt sen täyssähköinen ajo sekä käyttö.

Kohteeseen ajo ja muu siirtyminen tapahtuu akkukäytöllä ja varsinainen ruiskutustyö tehdään verkkovirtaan kytkettynä, jolloin myös akut latautuvat. Toki ruiskutustyötä voidaan tehdä akkukäyttöisenä, mutta toiminta-aika on tuolloin rajallinen. Saatavilla on myös lisäakku. Akkujen latautumisen sanotaan tapahtuvan varsin nopeasti. Sähköajo on kuuleman mukaan tulossa pian kaikkiin muihinkin malleihin.

Jukka Pihlava takanaan uusi Normet Spraymec 8100 VC -ruiskubetonointilaite.

Ruiskutuspuomin Smartspray- ja Smartscan-toiminnot helpottavat operointia. Smartscan ensin skannaa tunnelin seinän pintamallin tallentaen sen samalla järjestelmän muistiin. Skannaus tehdään käyttäjän ohjaamana ajamalla ruiskutuspäätä ”karkeasti” ruiskutettavan kohteen läpi. Varsinainen betonointiruiskutus tehdään Smartspray-toimintoa hyödyntäen, joka taasen käyttää Smartscanin luomaa pintamallia ja puomin liikerataa. Käyttäjä voi vielä tarkentaa ruiskutuksen kohdetta suuttimen suuntaa säätämällä. Teoriassa koko ruiskutustapahtuma hoituu automaattisesti, kun kohteen skannaus on tehty. Smartscan-toimintoa voidaan hyödyntää myös valmiin kohteen tarkastukseen, jolloin puutteelliset kohdat tulevat nopeasti ja tarkasti esiin.
Normet toimittaa maailmalle vuosittain viitisenkymmentä dieselkäyttöistä Spraymec-konetta. Nyt tarjolle tulee ympäristöystävällisempi sähköversio, joka poistaa pakokaasut kokonaan tunneleista ja muistakin kohteista.

 

 

 

        

Lue seuraavaksi