Uutiset

Työkoneet

Suomalaisia Baumassa: Consair

Ensimmäistä kertaa Baumassa esillä oleva Consair Oy esitteli messuyleisölle yrityksen itsensä ideoimaa kohdepoistolaitetta, Consair Camu D2:ta. Startup-yrityksenä alkanut toiminta käynnistyi toden teolla vuonna 2014. Yritys valmistaa ja myy erilaisten kuiva-aineiden, juotosbetonin, laastin ja lattiamassan sekoitusten yhteydessä syntyvän kvartsipölyn kohdistettuun poistoon tarkoitettua imulaitetta. Se soveltuu kaikkeen vispiläsekoitustyöhön, jossa halutaan välttyä pölyaltistukselta.

Consairin miehet Juho Jalonen (vas.) ja Frank Russi. Kuvan oikeassa alakulmassa itse päivän potilas eli Consair Camu D2 -kohdepoistolaite.

Levitettävät ”siivet” rajaavat hyvin imettävän alueen. 

Laite on rakennettu nokkakärryjen kaltaiseksi, joten siirtely on helppoa. Siirron voi tehdä myös laitteen ollessa käynnissä. Kohdepoistolaite on valovirtakäyttöinen ja kotelon kyljessä on pari pistorasiaa esimerkiksi vispilää tai muuta sähkölaitetta varten. Led-kohdevalo tuo hyvin esille hienojakoisenkin pölyn. Levitettävät ”siivet” rajaavat poistoalueen, jolloin imusta tulee tehokkaampaa. Kuljetuksen ajaksi siivet voi laskostaa kotelon päälle, jolloin laite menee pieneen tilaan. Siivet saa myös helposti irrotettua kokonaan näppärän pikalukitusmenetelmän johdosta. Laitteessa on vaihdettava suodatin ja suodatus tapahtuu kaksivaiheisesti. Irrotettava suodatinelementti, jota Frank Russi yhdessä kuvassa esittelee, kerää sisäänsä suurimmat partikkelit. Elementti on helppo irrottaa ilman kerääntyneen pölyn leviämistä ympäristöön. Tämä menetelmä on myös Consairin kehittämä. Muutoinkin Camu D2 on kehitetty käyttäjiltä saatujen vinkkien perusteella.
Suomessa laitteita on jo runsaasti käytössä rakennusyrityksillä ja konevuokraamoilla, kuten Skanskalla, Rentalla, YIT:llä, NCC:llä, SRV:llä ja Lujatalolla. Messuilla Consair oli etsimässä ensisijaisesti jälleenmyyjiä Keski-Euroopasta, ja tietenkin esittelemässä ideaa mahdollisille loppukäyttäjille eli asiakkaille. 

 

 

Lue seuraavaksi