Uutiset

Työkoneet

Stop & Go Manitoulta

Järjestelmä pysäyttää moottorin, kun tyhjäkäyntiä on jatkunut säädetyn ajan, joka voi olla vaikka 30 sekuntia. Käynnistys tapahtuu heti uudestaan, kun kuljettaja koskee esimerkiksi puomin hallinnan joystickiin.

Käynnistyksestä huolehtii Poclain Hydraulicsin kehittämä järjestelmä, jossa hydrauliikka-avusteisen käynnistyksen avulla moottori hörähtää henkiin puolessa sekunnissa. Normaali alkukäynnistys tapahtuu edelleen perinteisen starttimoottorin avulla.Järjestelmä tulee vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla löytymään rakennustyömailla suosituista mallisarjoista MT 14 ja MT 18. Sen jälkeen se asennetaan myös MRT-malleihin.

Vakiovaruste Stop & Go ei tule olemaan, vaan sen voi hankkia optiona Stage IIIB/Tier4i-moottoreilla varustettuihin malleihin. Esimerkiksi erittäin lämpimissä tai kylmissä olosuhteissa järjestelmä voidaan myös kytkeä pois päältä, kun ohjaamossa halutaan pitää sopiva lämpötila koko ajan. Manitoun insinöörit ovat laskeneet, että järjestelmä kuolettaa hintansa kahdessa vuodessa.

Lue seuraavaksi