Uutiset

Työkoneet

Still-trukkeja Rockwool Finland Oy:lle

Konekesko Oy luovutti toukokuussa Rockwool Finland Oy:lle neljä erikoisvarusteltua STILL-trukkia. Rockwool Finland Oy tuo maahan erilaisia rakennuseristeitä, joiden liikutteluun yrityksen tiloissa tarvittiin helposti käsiteltäviä ja monipuoliseen ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia trukkeja. Aiempien kokemusten perusteella STILL oli osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, joten myös kalustoa uusittaessa valittiin STILL-trukit, jotka soveltuvat erinomaisesti suomalaisiin olosuhteisiin.

Rockwool Finland Oy:n ensimmäiset STILL-trukit hankittiin vuonna 2006 ja ne ovat olleet käytössä tähän päivään saakka. Käytössä on ollut yksi sähkötrukki ja kolme 2,5-tonnista hybriditrukkia. ”STILL-trukkeihin on oltu todella tyytyväisiä ja erityisesti varastomiehet, jotka ovat trukkien kovimpia käyttäjiä, ovat pitäneet trukkien helposta käsiteltävyydestä ja ergonomisuudesta”, kertoo yrityksen varastopäällikkö Toni Patama.

Pitkään käytössä ollut kalusto vaati kuitenkin päivitystä ja nyt Rockwool Finland Oy:n Vantaan varastolle toimitettiin Konekeskon toimesta 3 kpl STILL RX70-30 TDI -dieseltrukkeja ja yksi STILL RX20-15-sähkötrukki. Samalla, kun trukkeja uusittiin, haluttiin dieseltrukkien kokoluokkaa hieman kasvattaa ja kaikkien trukkien varustelutasoa parantaa.

Uusiin dieseltrukkeihin valittiin mm. ilmastointi, penkinlämmittimet ja ilmanoton tuplasuodatus. Dieseltrukit ovat yrityksellä ympärivuotisessa ulkokäytössä, joten ominaisuuksien täytyy tukea monipuolista käyttöä. Kesäkuumalla ilmastointi sekä tuplasuodatus tulevat tarpeeseen, sillä pitkien työpäivien aikana hytissä tulee kuuma ja piha saattaa pölistä kovastikin. Trukkeihin valittiin lisäksi ns. exclusive-penkit, joissa tuki ja ergonomia ovat huippuluokkaa ja talvella penkinlämmittimet tuovat huomattavasti mukavuutta. Ulkona käytettävissä trukeissa on myös erikoispitkät haarukkapiikit, joiden avulla voidaan kuljettaa enemmän tavaraa kerralla.

Sisäkäytössä olevaan RX20-15-sähkötrukkiin valittiin blue spot –valo, joka tuo turvaa esim. peruutettaessa. Lisäksi panoraamapeilit tuovat oman lisänsä näkyvyyden parantumiseen. ”Trukit ovat olleet jo hetken aikaa käytössä ja käytännössä on jo huomattu uusien mallien parantunut ääneneristys ohjaamossa sekä entisestään parantunut näkyvyys joka puolelle konetta. Muutenkin trukkimalliston muutokset yllättivät meidät positiivisesti.”, Patama kertoo

Rockwool on tanskalainen, vuonna 1937 perustettu, maailman suurin kivivillan valmistaja. Yrityksen tuotteita ovat mm. erilaiset eristeet, palosuojaustuotteet sekä akustiset seinä- ja kattoratkaisut. Suomessa liiketoimintaa on ollut vuodesta 2003 saakka ja yhtiön asiakaskunta koostuu muun muassa tukku- ja rakennustarvikeliikkeistä, rakennus- ja eristysliikkeistä, sekä elementti- ja talotehtaista.

Lue seuraavaksi