Uutiset

Työkoneet

Still sai neljä ehdokkuutta IFOY Award 2015 -palkintoihin

Ensimmäinen vaihe kilpajuoksussa kohti tavoiteltuja International Forklift Truck of the Year (IFOY) -palkintoja on ohitettu. STILL oli vakuuttava kaikilla ehdokkaillaan innovaatiovoimansa, kustannustehokkuutensa ja kestävän kehityksen tuotteidensa ansiosta. Raati asetti STILL trukit ehdolle kaikissa neljässä kilpailusarjassa.

STILL RX 20 ja RX 60-80 -vastapainotrukit sekä FM-X-työntömastotrukki ovat mukana helmikuussa viikon mittaisessa IFOY-testissä ja IFOY-innovaatiokatselmuksessa virallisen logistiikkapartnerin Hellmann Worldwide Logisticsin tiloissa Saksan Osnabrückissa. Palkintogaala järjestetään CeMAT@transport logistic -messuilla Münchenissä 5. toukokuuta.

Energiatehokkuutta keveään luokkaan

RX 20, jonka nostokyky on 1,4 t – 2,0 t, on finalisti luokassa ”Enintään 3,5 t vastapainotrukit”. Tämä viime vuonna uudistettu sähkötrukki kerää pisteitä varsinkin energiatehokkuudellaan, joka yhdistyy hyvään materiaalinkäsittelytehoon ja käytännössä hyväksi osoitettuun ergonomiaan. Koska sen huippunopeus on jopa 20 km/h, nousukyky on optimoitu ja hydrauliikan nopeus on jopa 0,44 m/s 2,0 t kuormalla, se on todellinen moniosaaja sisä- ja ulkokäyttöön. Siksi se on koko RX-sarjan eniten myyty haarukkatrukki yli 50 000 myydyllä yksiköllä.

Kompakti tehopakkaus

RX 60-80, jonka nostokyky on enintään 8,0 t, saavutti finaalipaikan luokassa ”3,5 t ja raskaammat vastapainotrukit”. Tämä puhdas, kompakti tehopakkaus on STILLin tehokkain sähkötrukki. Kompaktin rakenteensa, ergonomisen konseptinsa ja esteettömän näkyvyytensä ansiosta tämä 80 V trukki on helppo käsitellä ja ylivoimaisen ketterä. Sen huippunopeus on jopa 17 km/h ja se tarjoaa pienet käyttökustannukset, hiljaisen toiminnan ja suuren työtehon yhdistettynä tarkasti toimivaan hydrauliikkaan.

STILL ilmoittautui ”varastotrukit”-luokkaan uudella FM-X työntömastotrukkien sukupolvellaan, jonka nostokyky on 1,0 t – 2,5 t. Tämä Red Dot 2014 -palkinnon saavuttanut kone on asettanut uudet mittapuut puomin aktiivisella kuormanvakautuksella (ALS). Siinä käytetään tasapainotuspulssia, joka pysäyttää suurissa nostokorkeuksissa esiintyvän heilahtelun nopeasti ja tehokkaasti. Muita huippuominaisuuksia ovat ergonomiakonsepti, suuri tehollinen nostokyky, joka on 1,0 t 13 m nostokorkeudessa, ja suuremmat ajo- ja nostokorkeudet yhdistettynä pidempään akun kestoon.

Automaattiratkaisulla tehokkuutta

Sisälogistiikkaratkaisujen luokassa STILL tavoittelee menestystä muovikalvovalmistaja Kuraray Trosifolille kehittämällään järjestelmäratkaisulla, joka ruokkii tuotantolinjoja 24 tuntia vuorokaudessa. Konsepti sisältää muun muassa kompaktin syväkuormausvaraston, jossa on 3300 varastopaikkaa suuria pakkauksia varten tarkoitetuille lavoille, seitsemän STILL PalletShuttle-järjestelmää, kolme automatisoitua FM-X-työntömastotrukkia, kaksi RX 60 -sähkötrukkia, materiaalivirtatietokone sekä varaston master-ohjaustietokone. Tämä on ensimmäinen ratkaisu, jossa tietoa siirretään puoliautomaattisten PalletShuttle-järjestelmien ja automatisoitujen F-MX-työntömastotrukkien välillä raaka-aineiden tuomiseksi oikealle tuotantoasemalle oikeaan aikaan.

Tämä vuosi on jo kolmas IFOY-palkintokierros sitten perustamisvuoden 2013. Raati valitsi IFOY Awards 2015 -finaaliin yhteensä 14 trukkia, varastokonetta ja sisälogistiikkaratkaisua viideltä eri valmistajalta.

Lue seuraavaksi