Uutiset

Työkoneet

Still nappasi tuplavoiton

STILL IFOY

STILL-tiimi iloitsi kaksinkertaisesti IFOY-palkintojenjakotilaisuudessa Münchenissä, jossa palkittiin vuoden parhaat varastotrukit ja järjestelmäratkaisut. Raati valitsi STILL RX 60-80:n ja STILLin automatisoituun raaka-ainevarastoon toteuttaman järjestelmäratkaisun International Forklift of the Year (IFOY) palkinnonsaajaksi. Tavoiteltu kunniamaininta myönnettiin jo kolmatta kertaa.
STILL-sähkötrukki RX 60-80 voitti kilpailusarjan ”Vastapainotrukit alkaen 3,5 tonnia”. Käytännön ominaisuuksien, kuten taloudellisuuden, energiatehokkuuden, kestävyyden, turvallisuuden, ergonomian ja muotoilun lisäksi arvioitiin myös varastotrukkien innovaatioarvo. Valmistajan mukaan RX 60-80 vakuutti testaajat ennen kaikkea käsiteltävyydellään, joka on saatu aikaan trukin kompaktilla rakenteella, ergonomisilla hallintalaitteilla ja esteettömällä näkyvyydellä. Lisäksi raadin mielestä RX 60-80 on innovaatio teholuokassaan, koska sähkötrukin kaikki ratkaisut ovat johdonmukaisen harkittuja.

Testaajien yhteenvedon mukaan STILLin 8 tonnin RX 60-80 on voimakas ja vakaa, mutta kulkee kuin 4-5-tonninen. STILL todistaa tällä voimanpesällään, että sähkökäyttö on myös raskaassa segmentissä ajan mittaan erittäin looginen ja suositeltava vaihtoehto.

Toisen IFOY-palkinnon STILL sai kilpailusarjassa ”Sisälogistiikan ratkaisut”, jossa raati arvioi integroitujen sisälogistiikan kokonaisratkaisujen innovaatiota, asiakashyötyä, kestävyyttä ja myytävyyttä. Järjestelmäratkaisujen sarjan voitti muovikalvovalmistaja Kuraray Trosifolille toimitettu automatisoitu raaka-ainevarasto, jonka STILL kehitti ja toteutti vain yhdeksässä viikossa Saksan Troisdorfiin. 3300 varastopaikkaa sisältävä varasto toimittaa raaka-aineita yrityksen tuotantolinjoille 24 tuntia vuorokaudessa.

Varaston konekantaan kuuluu seitsemän STILL PalletShuttle -lavansiirtoalustaa, kolme automatisoitua FM-X työntömastotrukkia, kaksi RX 60 sähkötrukkia, yksi materiaalivirtatietokone ja varaston päätietokone. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tietoa siirretään puoliautomaattisten lavansiirtoalustojen ja automatisoitujen F-MX työntömastotrukkien välillä raaka-aineiden tuomiseksi oikealle tuotantoasemalle optimaaliseen aikaan. Ratkaisu johti varastotoimintojen selvään tehokkuuden nousuun ja samalla käytettävissä olevat varastotilat hyödynnettiin optimaalisesti. 

Lue seuraavaksi