Uutiset

Työkoneet

Still EK-X – uusi keräilytrukki

still keräilytrukki

Konekeskon tuotevalikoimaan kuuluva Still on esitellyt uuden EK-X –keräilytrukin, joka pitää sisällään kehittyneitä ja tehokkaita ominaisuuksia. Viimeisimmän proportionaaliventtiiliteknologian ansiosta tarkasti toimivat keräilytrukit ovat tarkkaliikkeisiä ja niissä on portaaton nostonopeus. Kumpikin ominaisuuksia, joita arvostetaan varastoissa herkästi rikkoutuvia tavaroita käsiteltäessä.

Valmistajan mukaan päällimmäisenä tavoitteena oli sovittaa yhteen kovat tekijät, kuten optimaalinen varastonkierto ja taloudellisuus pehmeiden tekijöiden, kuten ympäristönsuojelun ja työturvallisuuden kanssa. Energiatehokkuuden aikaansaamiseksi EK-X koneissa hyödynnetään sekä Blue-Q energiansäästöjärjestelmää että energian talteenottoa. Keveää ABS-muovia käyttämällä vähennetään koneen painoa ja näin ollen myös energian käyttöä.

Älykäs OPTISPEED-järjestelmä takaa tasapainon nopeuden, varastonkierron ja työturvallisuuden välillä valvomalla ja säätämällä ajonopeuksia nostokorkeudesta ja kuormituksesta riippuen. Tämä mahdollistaa nopean työskentelyn ja optimaalisen työturvallisuuden yhdistämisen. Ennen kaikkea kapeilla käytävillä EK-X voi hyödyntää etunsa liikkumalla jopa 13 km/h ja toimimalla aina optimaalisella suoritustasolla. Muita etuja ovat erittäin hyvä näkyvyys maston läpi sekä nosto- ja ajomoottorin alhainen melutaso.

Kehittäjillä oli mielessä tulevaisuuden työelämä myös ohjaamoa suunniteltaessa: ergonomia-asiat on otettu erityisesti huomioon. Siksi EK-X:n ohjaamokonsepti on tilava ja vähentää selkärankaan kohdistuvaa värinää – hallintajärjestelmä huippuluokan anturiteknologialla taasen takaa väsymättömän työskentelyn.

Trukin ulkomitat ovat erittäin pienet tilavasta ohjaamosta huolimatta. Näin ollen EK-X on erittäin käyttökelpoinen myös ahtaissa varastotiloissa, joissa se ​​loistaa kompaktin rakenteensa ansiosta.

Lue seuraavaksi