Uutiset

Työkoneet

Steinexpo avasi porttinsa

Saksan Homberg/Nieder-Ofleidenissa pidettävä neljäpäiväinen Steinexpo-näyttely avasi tänään ovensa. Valtavaan basalttikaivokseen ja kivainesalueelle rakennettu, kolmen vuoden välein pidettävä näyttely järjestetään jo kymmenen kerran. Ainutlaatuinen tapahtuma esittelee erityisesti raskaamman pään kalustoa käytännön töissä. Mitään mopoluokan helistimiä Steinexposta on turha hakea. Järeää rautaa ja dieselin pörinää on sitäkin enemmän.

Näytteilleasettajia tapahtumassa on 275, jotka edustavat yhteensä 416 eri tuotemerkkiä. Näytteilleasettajista 72 tulee Saksan ulkopuolelta. Edellisen karran näyttely pidettiin vuonna 2014 ja siitä alue on kasvanut 15 prosenttia, ollen nyt 180 000 neliömetriä.

Alueella on runsaasti raskaan kaluston työnäytöksiä, joita vieraat pääsevät seuraamaan. Suurimmat liikkeellä olevat koneet ovat 130 tonnin painoluokassa.

Yhteensä liikkuvia koneita tai työskentelviä laitteita kerrotaan alueella olevan noin 500. Pörinää siis riittää.

Steinexpon järjestää Geoplan GMBH.

Näyttely on siis auki vielä huomenna torstaina, perjantaina sekä lauantaina kello 9:00-17:00. Konepörssi vierailee Steinexpossa loppuviikosta ja raportoi kuulumisia myöhemmin.

Yksi Steinexpossa esiteltävistä uutuuksista on uusi kasipari Cat 988K XE.

Steinexpo 2017 traileri:

Lue seuraavaksi