Uutiset

Työkoneet

Steinexpo 2017: Komatsun raskasta sarjaa

Steinexpossa raskaat maansiirtokoneet nähdään oikeanlaisessa louhosympäristössä ja tehdaskuljettajat panevat parastaan yrittäessään vakuuttaa yleisöä omien tuotteidensa erinomaisuudesta. Komatsulla oli alueella paitsi osasto, myös useita uusia malleja niin lastaamassa kuin lastattavana.

Kaivukoneuutuuksista HD605-kiviautoa lastasi työnäytöksessä keväällä esitelty PC700LC-11. Sen työpaino on 67,5-69.5 tonnia. Ja kuten muutkin11-sarjalaiset, PC700LC-11 on varustettu Stage IV-päästömääräykset täyttävällä, 327 kilowatin tehoisella Komatsun omalla dieselmoottorilla (SAA6D140E-7). SCR ja AdBlue sekä muuttuvatilavuuksinen turboahdin ja pakokaasujen takaisinkierrätys pitävät huolen päästörajoissa pysymisestä. Komatsun mukaan polttoainetalous on parantunut kuutisen prosenttia 10-sarjalaiseen verrattuna. Komatsu on valmistanut kaivukoneen moottorin lisäksi hydraulipumput ja -moottorit sekä venttiilit itse. Ohjaamo on tuttu jo aiemmin 11-sarjaan päivitetyistä malleista. Myös Komatsuun saa nyt ajan hengen mukaisesti optiona kamerajärjestelmän, joka tarjoaa lintuperspektiivin näkymän koneesta ja ympäristöstä.

Seitsemän tuuman näytöltä voi nyt lukea kaiken muun datan lisäksi myös AdBlue-nesteen määrän. Ureasäiliön koko on 62 litraa ja Komatsun muakan se on täytettävä joka kolmannella tankkauskerralla.

Pyöräkuormaajauutuus WA600-8 nähtiin niin ikään lastaamassa kiveä. Sen työpaino on kauha- ja muusta varustuksesta riippuen 55,4-57,5 tonnia ja kaivukoneen PC700LC-11 tapaan se on ihanteellinen työpari HD605-dumpperille. Moottorina on tietenkin myös Komatsun oma SAA6D170E-7 (395 kW). Kasisarjan pyöräkuormaajissa Stage IV-taso saavutetaan partikkelisuodattimen avulla. Komatsulta kehaistaan polttoaineen kulutuksen pienentyneen uutukaisessa noin 13 prosenttia.

Momentinmuunnin on 2,3, ja 4-vaihteilla lukittavissa. Myös automatiikkaa kuormaimeen on lisätty, muun muassa uuden E-Light -työalueen myötä.

Niin ikään kesän kynnyksellä Komatsu toi markkinoille kiviautot HD465-8 ja HD605-8, joista siis jälkimmäinen esiintyi Steinexpossa tositöissä. 55 ja 63 tonnin uudet mallit korvaavat vanhat seiskasarjalaiset tuotannosta. Näissä kiviautoissa voimanlähde on Komatsu SAA6D170E‐7 ja tehoa saadaan 775 kilowattia molemmissa malleissa. Stage IV-vaihe on tavoitettu SCR:n, partikkelisuodattimen ja muuttuvatilavuuksisen turboahtimen avulla.

Alta voit katsoa videon molempien edellä mainittujen koneiden lastauksesta. Kiviauton (63 t/40m3) lava täyttyy rintauksesta molemmilla kutakuinkin samassa ajassa eli minuutissa ja 38 sekunnissa. Pyöräkuormaajassa on seitsemän kuution kauha, kaivukoneen kauhan koosta ei ole varmaa tietoa, mutta on luultavasti noin 3,5 kuutiometriä.

Lue seuraavaksi