Uutiset

Työkoneet

Steelpan kokonaan suojatut NT-kauhat

Vaihdettavat kulutusosat koostuvat kynsijärjestelmästä, adapterien mekaanisesti vaihdettavista kulutuspaloista, huulilevyn suojapaloista, etuterien suojista, kulmasuojuksista kauhan pohjaan ja perään sekä kulutusnapeista. Kynnet ovat itsestään teroittuvaa mallia ja päältä lukittavina niissä on selvästi enemmän kulutusmateriaalia kuin sivulukituksella olevissa malleissa. Muiden kulutusosien kesto on karkeasti arvioituna 3–5-kertainen kynsiin verrattuna. Kulmasuojien kesto on vastaava kuin kauhan adaptereilla.

Suojatut kauhat soveltuvat erityisen hyvin kuluttaviin kohteisiin ja suurien massojen siirtoon. Niitä on viety muun muassa Venäjälle louhoksille sekä Suomen johtaville murskaus- ja maansiirtoyrityksille.

Huoltoauto

Steelpa on panostanut myös kiertävään huoltoon ja hankkinut täysin varustellun huoltoauton. Kaksi miestä kiertää sillä työmaita pääasiassa vaihtamassa teriä ja kulutusosia maarakennustyömailla, erityisesti murskaus- ja seulontatyömailla sekä stabilointikalustoa käyttävillä työmailla.

Huoltoauton keskuspaikka on Steelpan Tammelan toimipiste, joka on erikoistunut huolto- ja korjaustoimintaan. Huoltopäällikkö Harri ”Hemmi” Hutka kertoo, että auton tyypillinen toimintasäde on Tampere–Helsinki–Turku -välisellä alueella. ”Kyllä reissut joskus vievät pitkällekin, esimerkiksi viime viikolla Mäntyharjulle.”

Autossa on generaattori, jonka teho riittää käyttämään mukana seuraavia kahta isoa mig-hitsauslaitetta. Luonnollisesti auton varustukseen kuuluvat käsityökalut. Mukana kulkee myös pulttivarasto, jossa ovat yleisimmät tarpeet. Huoltoa tai korjausta varten varataan tietysti tarvittavat osat matkaan, mutta aina tulee ennalta arvaamattomia tarpeita. Lattiatilaa on autoon jätetty runsaasti mukaan otettaville varaosille, öljyille ja muille kohteessa tarvittaville erikoistarpeille.

www.steelpa.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi