Uutiset

Työkoneet

Spierings SK599-AT5 Turkuun

Spierings on toimittanut mobiilin SK599-AT5 -torninosturin suomalaiselle Turun Elementtinostot Oy:lle. Tämä on ensimmäinen viisiakselinen Spierings Suomessa ja ensimmäinen Spierings Turun alueella. Tämän nosturin maksimi ulottuma on 50 metriä, jolta etäisyydeltä se nostaa 1 900 kilgrammaa.

Kolmeosaisen torni-osuuden ansiosta koneen puomin korkeus on 35 metriä. Puomin pystyy asentamaan myös 30 asteen kulmaan, jolloin maksimi koukkukorkeus on 56,3 metriä. Yksi tämän konseptin suurimmista eduista on joustavuus, sillä tämä ”yhden miehen” nosturi liikkuu aina varustettuna kaikilla vastapainoilla, puomin osilla sekä teräslevyillä pitäen silti kuljetuspainon 60 000 kilogrammassa.

Koneen pystytys kestää valmistajan mukaan tuennan jälkeen noin 10 minuuttia, jonka ansiosta se sopii erittäin hyvin myös nopeisiin ja lyhytaikaisiin töihin. Mobiilitorninosturi sopii täydellisesti Suomen kaupunkialueille. Spierings pystyy hyödyntämään maksimi ulottumaa ja tehoaan, vaikka kadut historiallisissa kaupungin keskustoissa ovat kapeita ja rakennukset ovat suureksi osaksi yli 20 metriä korkeita.

Turun Elementtinostot Oy on pieni perheyritys, joka on työskennellyt torninostureiden, ajoneuvonostureiden sekä mobiilitorninostureiden kanssa ympäri Suomea vuodesta 1997. Tällä hetkellä töitä tehdään jo kolmannessa polvessa.

”Spierings-nosturit tekivät meihin hyvän vaikutuksen heti ensinäkemältä. Koneet ovat vahvoja, luotettavia ja helppoja hallita haastavissakin olosuhteissa. Kun olimme tutustuneet Spieringsin tehtaaseen ja työntekijöihin, olimme vakuuttuneita että saisimme aina tarvitsemamme varaosat ja palvelun vaikka näitä koneita ei ole montaa Suomessa”, sanoo Turun Elementtinostot Oy:n toimitusjohtaja Mika Karjalainen.

”Arvostamme Spieringsin omistautumista mobiilitorninostureihin. He ovat alansa huippuammattilaisia. Olemme nyt työskennelleet tämän koneen kanssa muutaman kuukauden ja olemme todella tyytyväisiä. Odotamme innolla tulevia vuosia Spieringsin kanssa”, jatkaa Karjalainen.

”Olemme nähneet valtavaa kasvua Scandinaviassa viimeisen viiden vuoden aikana. Erityisesti Ruotsi ja Tanska ovat ottaneet Spieringsin konseptin käyttöönsä. Näemme saman potentiaalin Suomessa, missä tämän tyyliset koneet ovat vielä melko uusi ilmiö. Olemme iloisia ja ylpeitä että Turun Elementtinostot Oy tarjoaa käyttökokemuksia paikallisille markkinoille ja todistaa mobiilitorninosturien toimivuuden nosturien käyttäjille”, täydentää jille”, täydentää Spierings Cranesin Scandinavian myyntipäällikkö Jeroen Kerkhoff.

Miehet luovutustilaisuudessa vasemmalta oikealle. Jeroen Kerkhoff (Spierings), Aki Karjalainen ja Mika Karjalainen (Turun Elementtinostot Oy) sekä Lucien van Schijndel (Spierings).Lue seuraavaksi