Uutiset

Työkoneet

Sora ja Betoni V. Suutariselle ympäripyörivä kurottaja

Suutarinen yhtiöt koostuvat Sora ja Betoni V. Suutarisen lisäksi talonrakennus- ja maarakennusurakointia harjoittavasta Maarakennus Suutarinen Oy:stä sekä Mikkelissä sijaitsevasta Matrella Oy:stä. Matrella valmistaa betonielementtejä kaikkeen talo- ja teollisuusrakentamiseen Etelä-Suomen alueella sekä toimittaa valmisbetonia Mikkelin alueella. Betonielementtien valmistus ja myynti onkin yritysryhmän päätoimiala. Vuoden 2009 16 miljoonan liikevaihdosta 11 miljoonaa tuli betonielementtibisneksestä. Yritys työllistää 100 ihmistä.

Kaikkien kolmen yrityksen toimitusjohtajana ja pääasiallisena omistajana toimii Timo Suutarinen. Omat pojat Juho ja Markus ovat vähemmistöosakkaina.

”Meillä ei aiemmin ole kurottajaa vielä ollut. Tosin pyöräkuormaajilla ja trukkihaarukoilla on monipuolisia nostotöitä tehty aiemminkin. Nyt yli 20 metrin nostokorkeuteen yltävä kurottaja toi rutkasti lisää ulottuvuutta. Varusteina kurottajaan on mm. vinssi, henkilökori ja kauha. Tarkoitus on käyttää konetta omilla rakennus- ja maarakennustyömailla. Nyt parhaillaan se auttaa oman elementtitehtaan laajennustyömaalla”, aloittaa toimitusjohtaja Timo Suutarinen huhtikuun puolivälissä.

Suutarisen mukaan selvää oli, että kurottajan pitää olla pyörivää sorttia. Työmaalla pyörivä kone pystyy sijoiltaan hoitamaan suuren alueen kerralla. Jäykkärunkoista pitää siirtää usein. Pyörivä kurottaja on Suutarisen mielestä huomattavasti monipuolisempi ja käyttökelpoisempi kuin jäykkärunkoinen.

”Meillä on kalustossa 17 Mersu -merkkistä autoa ja Manitoun peltien alla on Mersun moottori. Ranskalaisyhtiö on myös käsittääkseni aina ollut edelläkävijä pyörivien kurottajien kehitystyössä. Konekeskon Markku Marjava myi meille koneen ja hän on myös Mäntyharjun poikia”, selvittää Suutarinen Manitoun valintaan johtaneita seikkoja.

”Täällä Mäntyharjun suunnalla ei myöskään oikein kurottajia ole rakennuksille tarjolla, joten tulemme myymään palveluksia myös oman talon ulkopuolelle. Nostotarpeen ilmaannuttua, kannattaa siis soittaa meille”, lopettaa Suutarinen. 17 tonnia painava Manitou MRT 2150 kuuluu kahdeksanjäseniseen Manitoun pyörivien kurottajien perheeseen. Maksimi nostokorkeus trukkipiikeillä on 21 metriä ja maksimi nostokyky 5000 kiloa.

Katso video MRT 2150 -kurottajasta tästä.

www.suutarinen.fi

Lue seuraavaksi