Uutiset

Työkoneet

Smart Lift säästää selkää

Turkulainen TTK Oy Turun Työkone on aloittanut tanskalaisten SmartLift -levynkäsittelylaitteiden maahantuonnin ja myynnin. Malleja on seitsemän; 280, 380, 580 ja 780 kilon nostokyvyllä. 380 kilon mallista on kaksi versiota, toinen on varusteltu ulkokäyttöönkin sopivaksi (kuva).

Esimerkiksi ikkunoiden käsiasennus on perinteisesti paljon työvoimaa sitovaa ja erittäin raskasta työtä. SmartLift -nostimien avulla yksi mies selviää raskaankin levyn, ikkunan tms. asennustyöstä nopeasti ja kätevästi.

SmartLift -nostimet ovat itsekulkevia ja niiden avulla onnistuu ikkunalasinkin kuljetus asennuspaikalle sekä varsinainen asennustyö. Koneen ohjaimen avulla kuljettaja nostaa, siirtää sivuttain ja kallistaa imukuppeihin kiinnitettyä elementtiä. Laajojen imukuppien avulla asennettava elementti pysyy tiukasti kiinni.

Imukuppien irroitus tapahtuu kahdesta hallinnasta yhtaikaa, joten vaaraa pudottamiselle ei ole.

”Näiden nostimien avulla säästetään työntekijöiden selkää ja vähennetään psyykkistä rasitusta. Myös työturvallisuus kohenee ja kapasiteetti kasvaa”, kertoo Ville Kuustonen TTK Oy:stä.

Konevuokraamot ovatkin yksi Kuustosen ennakoima asiakasryhmä asennusliikkeiden lisäksi.

Videon SL 380 Outdoor -nostimessa on kaksipiirinen imujärjestelmä kahdella pumpulla. Koneessa on kaksi verkkovirralla (230 V) ladattavaa akkua, jotka antavat pitkän työskentelyajan. Latausajaksi ilmoitetaan kahdeksan tuntia. Sähkömoottorin teho on 1000 wattia ja valmistaja lupaa voimansiirron tehon riittävän vaikeassakin maastossa etenemiseen täydellä kuormalla.

Koneen nettopaino on 620 kiloa ja kuormitus maksimissaan tuo tyyppinumeron 380 kiloa. Maksimi nostokorkeus on 2400 millimetriä. Kun 600 millimetrin teleskooppivarsi on täysin ulkona, voi täyteen korkeuteen nostaa vielä 200 kiloa.

Lue seuraavaksi