Uutiset

Työkoneet

Simexin murkauskauhoja Suomeen

Joensuulainen Hannun-Kone Oy on lanseerannut Suomeen italialaisen Simexin uusia, patentoituja erikoiskauhoja. Yritys on jo tuonut useita vuosia maahan Simexin erikoistyölaitteita, kuten jyrsimiä kaivukoneisiin ja pienkuormaimiin. Valmistajalla on myös laaja valikoima tienhoitovälineitä. Simex-työlaitteet soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi kaapelointitöihin ja takaavat maksimaalisen tehokkuuden.

 

Tänä vuonna on testattu asiakkaiden kanssa uusia kauhoja Suomen olosuhteissa. Simexin tinkimätön kehitystyö kulminoituu uudenlaisessa VSE-seula- sekä CBE-murskauskauhassa.

”Patentoidut ratkaisut tulevat takaamaan vahvan aseman markkinoilla. Laitteiden toimintaa pääsee sovittaessa näkemään paikanpäällä”, kertoo Mika Jääskeläinen Hannun-Koneelta. Laitteita on koekäytetty ja niiden toimivuus on taattu Suomen olosuhteissa.

”VSE-seulakauhassa lopputuotteen raekoko on säädettävissä hytistä käsin. Asiakaskokemus osoitti, että kauha tekee kilpailijoihin verrattuna muun muassa paremman laatuista lopputuotetta. Erityisesti käyttäjiä miellytti helppokäyttöisyys, koska terät ovat osittain vaihdettavia sekä siivilöinnin säädettävyys on todella helppoa. Enää ei tarvitse hyppiä ulos ohjaamosta säätämään raekokoa. Tämä säästää huomattavasti työaikaa”, kertoo Jääskeläinen.

Erikoista kauhassa on rummun etäisyyden hydraulinen säätö, joka mahdollistaa erikokoiset siivilöidyt materiaalit. Käyttäjä voi valita hienoja materiaaleja, jotka ovat kooltaan 0-15 millimetriä ja vetää sitten rumpuja erilleen valiten näin suurempaa materiaalia maksimissaan 45 millimetrin raekokoon. Säätöjä voidaan tehdä helposti samalla työmaalla, peräkkäisissä vaiheissa purkamatta tai vaihtamatta mekaanisia osia. Kauha toimii ihanteellisesti myös kostealla maaperällä.

CBE-murskauskauha kaivukoneen kanssa käytettynä lupaa urakoitsijalle monia etuja. Laitetta on helppo käyttää ja ohjata pienillä ja kapeilla työmailla perinteisten isojen murskaimien sijaan. Kauhan kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat, koska jätemateriaali voidaan murskata ja käyttää uudelleen heti työmaalla. Suomen testit osoittivat, että kauha on polttoainetaloudellinen ja käyttö on helppoa ja turvallista. Murskauskauhalla voi kuormata materiaaleja vakiokauhan tavoin. Laite ei aiheuta kuljettajalle tai peruskoneelle vaarallisia tärinöitä. Maa-ainesjäte voidaan murskata kokoihin; 0–50, 0–70 ja 0–100 mm.

 

Lue myös: Hannun-Kone maahantuo Simex-seulakauhat

 

 

Lue seuraavaksi