Uutiset

Työkoneet

Sennebogenilta uusi kurottaja

OP system Finland esitteli Maxpossa uuden Sennebogen 355E -kurottajan. Laite on tarkoitettu kovaan, 24/7/365-tyyppiseen käyttöön esimerkiksi kierrätysalalle. Monikäyttöisyyttä kuvastaa sen ulkomaankielinen nimitys ”Multi-Handler”, eli ”monipuolinen käsittelijä” suoraan käännettynä. Kone on kokonaan uutta konstruktiota. Lähtökohtana on ollut vankka runkorakenne ja monikäyttöisyys.

Sennebogenin uusi 355E-kurottaja on tarkoitettu kovaan käyttöön.

Ylös nouseva hytti on vakiona ja puomin päähän saa erilaisia työlaitteita, myös hydrauliikkakäyttöisiä. Hytti nousee parhaimmillaan 4,25 metrin silmäkorkeuteen. Koneen omapaino on 11,5 tonnia. Sen maksimi nostokyky on 5,5 tonnia. Ulottuvuutta on parhaimmillaan 8,5 metriä. Moottorina on 4,5-litrainen FTP:n diesel, josta tehoa irtoaa 103 kilowattia ja vääntöä 630 newtonmetriä. Huippunopeus on 20 kilometriä tunnissa, mutta lisähintaan saa myös hieman vilkkaampaa kulkua.

OP system Finlandin Urho Vuotilaisen mukaan uusi 355E-kurottaja pystyy korvaamaan pyöräkuormaajan monissa kohteissa. Teleskooppipuomi tarjoaa pyöräkuormaajaa monipuolisemman käytön kohteissa, joissa on paljon korkealle ja etäälle nostoja.

 

Sennebogen 821E Electro Hybrid -materiaalinkäsittelykone.

Saksalaisvalmisteinen Sennebogen 355E -kurottaja edustaa merkin uutta tuotelinjaa, nosturit ja materiaalinkäsittelykoneet, joka tulee saamaan pian jatkoa muiden mallien muodossa. Ensimmäisiä uusia kurottajia on jo myyty ja toimitettu Ruotsiin.
Osastolla nähtiin myös Sennebogenin uusi sähkökäyttöinen materiaalinkäsittelykone, 821E Electro Hybrid. 90 kilowatin sähkömoottori pyörittää hydrauliikkaa, kun kone on ”narun nokassa”. Siirtoajoa varten koneessa on Power Pack -dieselapumoottori. Koneen työpaino on 23,9–25,1 tonnia puomivaihtoehdoilla 9–13 metriä. Pyöräalustaisessa on 8×10-20-umpikumirenkaat. Tarjolla on myös tela-alustainen tai kiinteästi asennettava versio. Myös pelkällä dieselmoottorilla varustettu versio on saatavilla. 821E:ssä on uuden kurottajan tavoin myös ylös nouseva hytti.

 

 

 

Lue myös: Bauma 2019: Sennebogenin lippulaiva 

 

 

Lue seuraavaksi