Uutiset

Työkoneet

SENNEBOGEN 870 M Special Pietarsaareen

-Jatkopuomiin on asennettu kamerat, jotka lisäävät operaattorin mahdollisuutta tarkkaan työskentelyyn, ;kertoo Jari Sinivaara ProCrane Oy.ltä. Nosturissa on nouseva satamahytti, joka takaa hyvän työskentelynäkyvyyden. Alustassa on neljä kappaletta levitettäviä tukijalkoja. Nosturi on varustettu myös 2,5 m korkealla pylonilla, jonka avulla ylävaunu on nostettu ylemmäs paremman työskentelyulottuvuuden saavuttamiseksi. Nosturi on hydraulikäyttöinen ja voimanlähteenä on 300 kW dieselmoottori. Satamanosturin paino n. 100 tn ja polttoaineen kulutus jää alle 30 lt / tunti. Satamassa nosturia käytetään pääasiassa kappaletavaran ja bulk-materiaalien käsittelyssä.

Nosturi pystyy lastaamaan laivaan sellupaaleja kerralla 4 kpl (8 tn/nosto). Stevenel Oy on toimittanut satamanosturiin automaattisen paalien käsittelylaitteen. Lautapakettien käsittelyssä kerralla lastataan 2 pakettia (6 tn/nosto).

–Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Sennebogen satamanosturiin. Tärkeitä ominaisuuksia meille on hyvä ulottuvuus ja nostoteho, alhainen polttoaineen kulutus. Lisäksi alhainen melutaso ja pehmeät ja hyvin hallittavat liikkeet saavat meiltä kiitosta, kertoo Pauli Rautiainen Botnia Shipping:ltä.

SENNEBOGEN GmbH on saksalainen perheyritys, joka on perustettu yli 50 v. sitten. Yritys on tällä hetkellä johtavia materiaalinkäsittelykoneiden valmistajia. Tehtaita Saksassa 3 kpl. ja teräsrakenteita valmistava tehdas Unkarissa. Kaikki nosturit ovat omaa suunnittelua valmistusta. Laitteet markkinoidaan omien tytäryritysten ja edustajaverkoston kautta. Yritys on keskittynyt ainoastaan erilaisiin materiaalinkäsittelykoneiden ja nostureiden valmistukseen. Työntekijöitä yrityksellä on yli tuhat.

Suomessa SENNEBOGEN:a edustaa Tampereella toimiva Pro-Crane Oy.

Lue seuraavaksi