Uutiset

Työkoneet

Sata prosenttia Hitacheja

Saksalainen perheyhtiö, Pemflingissä sijaitseva Bau Althammer GmbH on päättänyt uusia koko konelaivueensa Hitacheiksi ja pitäytyä jatkossa yhdessä merkissä. Saksan Hitachi-maahantuoja Kiesel Gmbh toimitti viime vuonna kaksi ensimmäistä kaivukonetta Althammerille. Mallit ZX130LC-3 ja ZX290LC-5 vakuuttivat omistajat ja nyt mallisto täydentyy uusilla vitossarjalaisilla. Heinäkuussa saapui toinen ZX290LC-5.

Karl Althammer perusti yhtiön vuonna 1978 ja vuotta myöhemmin osti ensimmäisen kaivukoneensa. Nykyään yritys työllistää 20 ihmistä ja toiminta jakaantuu puoliksi purkutöihin ja maansiirtoon.

Yritystä vetävät nykyään Karlin lapset Kathrin (kesk.), Christoph (vas.) ja Carlo (ei kuvassa). Kuvassa oikealla Kieselin Michael Braun.

”Hitachi ZX130LC-3 ostettiin leveillä teloilla, kaksiosaisella pääpuomilla ja puskulevyllä varustettuna. Sitä on käytetty pääasiassa pehmeillä alustoilla tulvavaurioiden korjauksessa. Se on hyvä esimerkki asiakkaan vaatimusten mukaisesta varustelusta. Suurempi malli ZX290LC-5 on ollut purkutöissä ja auttanut meitä olemaan vahvoja alueen purku-urakoissa”, kertoo Christoph Althammer.

”Olemme päättäneet jatkossa keskittyä vain yhteen merkkiin eli Hitachiin. Hinta-laatusuhde, ylläpitokulut ja konedien ergonomia ovat olleet tärkeät kriteerit valintaa tehdessä.”

”Myös Kieselin huollolle on asetettu painoarvoa”, jatkaa Christoph.

Kuljettaja Adam Thomas on ajanut kaivukonetta 15 vuotta ja kuusi vuotta sitten alla oli Hitachi 470LCH-3.

”Ohjaamo on täysin uusi ja kuljettajaystävällinen. Arvostan myös hallinnan helpoutta ja ohjaamon alhaista melutasoa ja tehokasta ilmastointia. Uusi LCD-monitori on myös hyvä”, kehaisee Thomas. Myös TRIAS-hydraulijärjestelmä saa kiitosta. Alavaunu ZX290LC-5 kaivukoneessa on Althammerin mukaan vakaa ja takana on reilusti maavaraa. Polttoaineen kulutus on sekin kohtuullisuuden rajoissa.

Lue seuraavaksi