Uutiset

Työkoneet

Särkymätön lasiaita suojaa suomalaisia

Hammerglass

Hammerglass Finland on saanut jälleen merkittävän melusuojatilauksen, kun Ruukki Oy tilasi särkymätöntä Hammerglass melusuoja-aitaa Haminan uudelle ohikulkutielle. Tilaus sisälsi 700 kappaletta särkymätöntä Hammerglass-melusuojalevyä ja sen arvo on lähes neljännesmiljoona euroa.

Viime syksynä Hammerglass Finland toimitti YIT:lle noin 10 000 neliömetrin tilauksen Koskenkylä–Kotka-tieprojektiin. Tämän kaupan arvo oli lähes puolitoista miljoonaa euroa ja se oli samalla suurin Pohjoismaissa toteutettu yksittäinen melusuojausprojekti. Voidaan sanoa, että rakennuttajat ovat löytäneet tyylikkään ratkaisun ihmisiä vaivaamille meluhaitoille. Molemmat projektit olivat vaasalaisen Hammerglass Finlandin hoitamia kauppoja.

Ruotsalaisen Hammerglass Ab:n toimitusjohtaja Bengt Nilsson kertoo sekä melusuojissa että kiinteistölasipuolella olleen todella hyvä vuosi ja yrityksen kaikki tuotesektorit ovat voimakkaassa kasvussa. Yrityksen tuloksesta noin 20 prosenttia koostuu viennistä.

Turvallisuutta työkonelaseilla

Työkoneiden kuljettajat ja viranomaiset ovat kasvavassa määrin kiinnittäneet huomiota työkoneiden turvallisuuteen. Myös koneiden ikkunat ovat nousseet keskusteluihin. Hammerglass onkin viime vuosien aikana panostanut erittäin suuresti tuotekehitykseen, testaamiseen ja sertifiointeihin. Takuut niin konevalmistajille että maahantuojille vahvistetaan ISO-sertifioinnin avulla. ”Vielä kesän aikana saataneen sekä tuotantoprosesseille että tuotteille ISO 9001 sekä 14001 sertifioinnit”, kertoo Bengt Nilsson.

Anton Salmi Hammerglass Finlandista on vakuuttunut tuotteen tulevaisuudesta. ”Suurin kasvupotentiaali löytyy ajoneuvo- ja työkonelasien ratkaisuista. Olemme myyneet särkymättömät lasit jo yli sataanviiteenkymmeneen ajoneuvoon. Hammerglass-lasi on 300 kertaa vahvempaa, kuin tavallinen lasi ja käytännössä särkymätön. Suuren kysynnän vuoksi olemme päättäneet investoida omaan jakeluvarastoon. Tämä tarkoittaa sitä, että yleisempien kaivukoneiden etulasin voi saada tulevaisuudessa jo päivässä käyttöönsä”, Salmi jatkaa.

Lue seuraavaksi