Uutiset

Työkoneet

Sandvikin uusi Dino™ DC420Ri -porauslaite

Sandvik Mining and Rock Solutions esittelee uuden, entistä tuottavamman Dino™ DC420Ri -porauslaitteen, joka on suunniteltu erityisesti infra- ja taajamalouhinnan moninaisiin tarpeisiin 51–76 millimetrin reikäkoossa. Laite tarjoaa valmistajansa mukaan suuren porauksen peittoalan, tehokkaan porakoneen ja uuden tason automaatio-ominaisuuksia. Leveämpi, entistä vakaampi tela-alusta sekä vähäpäästöinen, tehokas Stage V -moottori tukevat louhinnan turvallisuutta ja vastuullisuutta.

Uudelleen suunniteltu laite korvaa edeltäjänsä Dino™ DC410Ri:n, josta on tullut vain muutamassa vuodessa suosittu valinta etenkin taajamissa toimiville louhintaurakoitsijoille. Porauksen suuri peittoala ja 14 kilowatin RD414-porakone takaavat hyvän tehokkuuden. Vastatakseen työmaiden kasvaviin tuottavuus- ja vastuullisuushaasteisiin, Sandvik kehitti laitteesta päivitetyn version.

Monet Dino™ DC420Ri:n tärkeimmistä ominaisuuksista ovat täysin uusia laitekokoluokassa. Stage V -dieselmoottori täyttää nyt tiukatkin päästörajat. Leveämpi alusta puolestaan lisää laitteen vakautta ja operaattorin turvallisuutta haastavissakin maastoissa ja työmaakohteissa. Kolmas merkittävä päivitys tehtiin itse porausjärjestelmään, johon saa nyt optiona karusellityyppisen kolmen kangen kasetin, jolloin voidaan porata pidempiä, jopa 14-metrisiä reikiä. Optiona on tulossa myös yhden reiän porausautomatiikka, joka mahdollistaa paremman tuottavuuden. Myöhemmin tänä vuonna laitteeseen voi tilata lisävarusteena myös edistyksellisen meluntorjuntaratkaisun, joka tekee laitteesta optimaalisen kaupunkiympäristöjen työmaille.

Tela-alustaan, porausjärjestelmään ja moottoriin tehtyjen suurten päivitysten lisäksi Dino™ DC420Ri:ssä on useita pienempiä, mutta silti tärkeitä uusia ominaisuuksia. Commando™ DC130Ri ja DC300Ri -porauslaitteista tuttu ohjausjärjestelmä ja 7-tuumainen kosketusnäyttö lisäävät käyttömukavuutta ja helppoutta. Laitteen porausnavigointijärjestelmä on päivitetty TIMi-versioon, ja sähköjärjestelmät on suunniteltu uusiksi kestävyyden ja luotettavuuden parantamiseksi.

Kehitys ei pysähdy tähän. Tuleviin järjestelmäpäivityksiin lukeutuu mahdollisuus 3D-datan siirtämiseksi kolmansien osapuolten järjestelmiin, esimerkiksi poraus- ja panostuskaavioiden suunnittelua tai tuotannonhallintaa varten.

Tärkeimmät tekniset tiedot

  • Reikäkoko: 51–76 mm
  • Porakalusto: R32, T35 ja T38
  • Porakone: RD414, 14 kW
  • Moottori: Volvo Penta TAD580VE 105 kW (Stage V)
  • Huuhteluilman tuotto: 3,5 m3/min, maks. 8 bar
  • Tuotantokapasiteetti: 600–1200 m3/8 h
  • Kokonaispaino: noin 11 000 kg
Lue seuraavaksi