Uutiset

Työkoneet

Sandvik yrityskaupoilla

Sandvik ilmoittaa ostaneensa yksityisessä omistuksessa olevan, Amerikan Kaliforniassa sijaitsevan Artisan Vehicle Systemsin. Se on erikoistunut akkukäyttöisiin, maan alla työskenteleviin kaivosajoneuvoihin. Akkupaketit, sähkömoottorit, sähköiset voimansiirtolinjat ja niihin liittyvät ohjelmistot ovat myös sen erikoisalaa. Artisanin maan alla työskentelevät kaivoskuormaajat käyttävät yrityksen kehittämiä komponentteja.

Artisanin sanotaan olevan markkinajohtaja akkukäyttöisissä, maanalaisissa kaivoskoneissa.

”Olen iloinen nähdessäni Artisanin liittyvän Sandvikiin tosi nopeasti sen jälkeen, kun perustimme Turkuun uuden sähköistykseen keskittyvän innovaatio- ja kehityskeskuksen. Yrityskauppa vahvistaa meitä matkalla akkukäyttöisten kaivoslaitteiden markkinajohtajaksi”, sanoo johtaja Lars Engström (Sandvik Mining and Rock Technology)

”Artisanin erikoisosaaminen on vahvaa ja se onkin alan edelläkävijä. Yrityksen tuotekehitys täydentää Turun yksikkömme osaamista. Tämä osaaminen muodostaa vahvan pohjan matkalla markkinoiden ykköseksi”, jatkaa johtaja Mats Eriksson (Load and Haul Division).

Artisan on niin sanottu start-up-yritys ja vuonna 2017 se teki 12,3 miljoonan dollarin liikevaihdon ja työllisti 60 ihmistä. Kauppasummaa ei ilmoiteta. Kauppa saatetaan loppuun kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue seuraavaksi