Uutiset

Työkoneet

Sandvik RoadShow Lempäälässä

Huhtikuun lopulla Lempäälässä Ideaparkin läheisyydessä järjestetyssä Sandvikin Roadshow-tapahtumassa työmaakohteena oli NCC Roads Oy:n kiviainesalue, jolla oli työskentelemässä JJ Kaivin ja Kallio Oy:n sekä Veljekset Mäkitalo Oy:n murskauslaitokset. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki, että periaatteeltaan samanlaiset laitokset olivat erilaisissa kokoonpanoissa. Veljekset Mäkitalon ketju oli perinteiseen tapaan letkassa ja JJ Kaivin ja Kallion ketjussa välimurskaimelta materiaali siirrettiin jatkokäsittelyyn pyöräkuormaimella kantamalla. Laitokset ovat toimineet tehokkaasti ja luotettavasti.
Pekka Jauhiainen kertoi työkohteessa olevista laitteista. ”Molemmilla esimurskaimena on Sandvik UJ440i, joka on markkinoiden suurin yhtenä kappaleena kuljetettavissa oleva esimurskain.  Välimurskaimina molemmilla on Sandvik US440i, jossa alusta ja moottorikäyttö ovat pitkälle samoja kuin esimurskaimessa.”
Jälkimurskaimena JJ Kaivin ja Kalliolla on Sandvik UH421, joka kentällä tunnetaan metsävaununa. Hienoimmat lajikkeet tuotetaan tässä ketjussa Sandvik QA430-seulontayksiköllä.
Sandvikin kattavasta kulutussuojaustarjonnasta kertoi Suomisen Eetu. ”Kulumiseen vaikuttaa moni asia ja oikeilla tuotteilla saadaan paras tuottavuus. Erilaiset materiaalit sopivat erilaisiin kohteisiin.” Karbidilevyn keston Suominen mainitsi olevan jopa 15-kertaisen verrattuna tavalliseen kulutuslevyyn.
Lähes kokonaan mallistonsa uusineista Sandvikin iskuvasaroista oli kertomassa niitä Suomessa edustavasta Marakon Oy:stä Vesa Terhivaara. Vaikka virallisesti Rammer-tuotemerkki oli viisi vuotta poissa käytössä, oli se kuitenkin kentällä edelleen koko ajan lähes synonyymi iskuvasaroille. Terhivaara kertoi Rammerin olevan taas vasaroiden virallinen tuotemerkki.

Tapahtuma keräsi asiakkaita hyvin, ja Sandvik järjestääkin RoadShow-tapahtumia lisää vielä tänä vuonna. 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi