Uutiset

Työkoneet

Sandvik OptiMine® -järjestelmä Outokummun Kemin kaivokselle

Sandvik Mining and Rock Technologyn ratkaisut vievät Outokummun Kemin kaivosta eteenpäin digitalisaation hyödyntämisessä. Maailman johtava ruostumattoman teräksen valmistaja Outokumpu on valinnut Sandvikin OptiMine®-järjestelmän Kemin kaivoksen uudeksi tuotannonohjausjärjestelmäksi. Sandvik on ollut jo pitkään kaivosautomaation ja -digitalisaation edelläkävijä, ja Outokumpu valitsi Sandvikin ratkaisun järjestelmäksi kehittääkseen kaivoksen tuottavuutta ja turvallisuutta eteenpäin.

”Yksi digitalisaation tärkeimpiä tavoitteita Kemin kaivoksella on pystyä luomaan tarkempi kuva tuotannon tilanteesta, toiminnoista ja olosuhteista sekä visualisoida ne reaaliajassa. Näin voimme tehdä oikea-aikaisia päätöksiä ja ennusteita. Sandvik OptiMine® ja Newtraxin paikannusratkaisut tulevat olemaan keskeisessä roolissa Kemin kaivoksen maanalaisten toimintojen aikatauluttamisessa, tehtävänhallinnassa ja kaivosvisualisoinnissa”, kertoo Outokummun Ferrochrome-liiketoiminnan johtaja Martti Sassi.

Outokummun Kemin kaivos on kaivosdigitalisaatiossa edelläkävijä. Kaivoksessa on käytetty itse kehitettyjä ratkaisuja maanalaisten toimintojen hallintaan jo yli vuosikymmenen ajan. Sandvik OptiMine® tulee korvaamaan useita nykyisiä järjestelmiä yhdellä ratkaisulla. Toimitukseen tulee sisältymään myös Newtraxin tägeihin pohjautuva henkilöstön ja ajoneuvojen paikannusjärjestelmä. Sandvik tulee tukemaan Outokumpua OptiMine®-järjestelmän käyttöönotossa, ja huolehtii koulutuksista sekä tuesta järjestelmän hyödyntämisessä.

”OptiMine® tunnetaan erinomaisesta toimivuudestaan vaativissa kaivosolosuhteissa. Se skaalautuu asiakastarpeiden mukaisesti ja tukee kaivosten tuottavuuden kehittämistä, minkä ansiosta jo lukuisat kaivokset ovat päätyneet valitsemaan sen”, kertoo Sandvik Mining and Rock Technologyn automaatioliiketoiminnan johtaja Riku Pulli. ”Olemme iloisia, että pääsemme hyödyntämään pitkää kokemustamme turvallisista ja luotettavista teknologioista ja toimittamaan Kemin kaivokselle ratkaisun, joka vastaa tuotantovaatimuksiin. Sandvikin kansainvälisellä asiantuntemuksella ja paikallisella tuella voimme tukea kaivoksia ympäri maailman toimintojen tuottavuuden ja turvallisuuden kehittämisessä.”

Sandvikin OptiMine® on markkinoiden kattavin ratkaisu kovan kiven kaivostoimintojen ja -prosessien optimointiin. Se yhdistää ihmiset sekä Sandvikin ja muiden valmistajien laitteet samaan tiedonkeruun piiriin ja tuottaa ennakoivaa tietoa toimintojen kehittämistä varten. OptiMine®-ratkaisut voidaan liittää eri järjestelmiin ja teknologioihin, esimerkiksi Newtraxin IoT-laitteisiin, mahdollistaen kaivostoiminnasta saatavan datan reaaliaikaisen hyödyntämisen. Järjestelmä on skaalautuva ja modulaarinen ratkaisu, joka voidaan joustavasti laajentaa kattamaan kaikki kaivoksen laitteet, järjestelmät ja verkot.


Lue myös: Sandvik investoi Turussa

Lue seuraavaksi