Uutiset

Työkoneet

Sandvik Mobile Technology in Action -tapahtuma Englannissa

Armacin kierrätyskeskuksessa tutustuttiin kahteen Sandvikin laiteketjuun eli louheen ja kierrätysmateriaalin murskausprosessiin. Louheen murskausketjussa oli peräkkäin Sandvik QJ340 leukamurskain, QH330 kartiomurskain ja QA450 kolmitasoinen kaksoisseula. QJ340 murskaimen korkea murskausnopeus ja suuri syöttökita takaavat hyvän tuotantomäärän. Laite on hydraulisesti säädettävissä (CSS) useille eri käyttösovelluksille. Tehoreservi estää tukokset ja Vogelin automaattinen keskusvoitelujärjestelmä huolehtii laitteen oikeasta voitelusta. Hydraulisesti toimivien jalkojen ansiosta murskain on vakaampi ja helpommin huollettava.

Toisena ketjussa oli Sandvik QH330 kartiomurskain, jonka ominaisuuksia ovat säädettävä hihnannopeus kontrolloituun ja jatkuvaan syöttöön, hydraulisesti lukittavat sivulaidat, hydrauliset tukijalat sekä metallintunnistin syöttösuppilossa.

Viimeisenä ketjussa oli Sandvik QA450 kolmitasoinen kaksoisseula, jonka neljä tuotekuljetinta mahdollistaa neljän erilaisen lopputuotteen seulomisen samanaikaisesti. Seulan kapasiteetti riittää työskentelemään isonkin murskauslaitoksen rinnalla ja moderni vahva runko takaa kestävyyden seulottaessa maksimikapasiteetillä. Yhteistä kaikille näille laitteille on polttoainetaloudellisuus ja alhaiset käyttökustannukset sekä erinomaiset huolto- ja varaosapalvelut.

Suorasyöttöseula Sandvik QE330 sopii sekä louhos- että kierrätystyömaalle. Vahva Hardoxista valmistettu syötin pystyy käsittelemään isokokoistakin materiaalia.

Kierrätysmateriaalin murskausketjussa oli Sandvik QI430 iskupalkkimurskain, QA440 kaksoisseula ja QA330 seula. Sandvik QI430 iskupalkkimurskaimella on erinomainen murskauskyky laajalle materiaalikirjolle. Erillinen alapuolinen tärysyötin vähentää tukkeutumisen riskiä sekä suojaa kuljetinhihnaa. Toisena ketjussa oli Sandvik QA440 kaksoisseula, joka on suunniteltu tarkkuusseulontaan ja laajan seulonta-alansa ansiosta sillä on suuri seulontakapasiteetti.

Viimeisenä ketjussa oli korkeajaksoinen suuren seulapinta-alan Sandvik QA330, jonka viiden asteen kulmassa olevat seulat saavat aikaan niin sanotun ”banaani”-ilmiön. Seula sopii niin louhostyömaalle kuin kierrätysmateriaalin seulontaan. Näitä laitteita yhdistää polttoainetaloudellisuus ja alhaiset käyttökustannukset ja saatavilla on myös erinomaiset huolto- ja varaosapalvelut kuten edellä mainittuihin laitteisiinkin.

Swadlincoten seula- ja murskaintehdas

Birminghamin pohjoispuolella sijaitseva Swadlincoten tehdas edustaa viimeisintä murskaus- ja seulontateknologiaa. Tehdas yhdessä Irlannin Ballygawleysin tehtaan kanssa muodostavat maailmanlaajuisen Sandvikin mobiilimurskaimien ja –seulojen osaamiskeskuksen. Keskuksen luomisen myötä mobiililaitteiden tuotanto siirretään myös Arbråsta, Ruotsista päätuotantopaikkoihin Englantiin ja Pohjois-Irlantiin. Näin Sandvikista muodostuu maailman johtava mobiilimurskaus- ja seulontakaluston toimittaja, jolla on tarjottavanaan yksi laajimmista yhdeltä valmistajalta tulevista valikoimista.

Uusi tehokas Sandvik QE 440 -mobiiliseula kierrätysmateriaalien seulontaan

Sandvikin uusi raskaan sarjan mobiiliseula QE 440 esiteltiin asiakkaille Englannissa ensimmäistä kertaa. Laite on kehitetty palvelemaan vaativia kierrätys- ja täytemateriaalitoimittajia, sillä seulan pinta-ala on 40 prosenttia isompi kuin Sandvikin tähän asti tehokkaimmalla QE 340-mallilla. Myös tuotekuljettimet ovat aikaisempaa leveämmät sekä korkeammat ja mahdollistavat siten suuremman tuotantokapasiteetin ja korkeammat varastokasat. Tehokkuuden lisäksi QE 440 on myös polttoainetaloudellinen. Vahva murskaintyyppinen runko ja Sandvikin jälkimarkkinointipalvelut takaavat laitteelle korkean käyttöasteen.

Sandvik QE 440 tekniset tiedot:

Kapasiteetti 600 tn/h
Paino 36,0 tn
Syöttösuppilo 8,5 m³

Toimintamitat
Pituus 16,3 m
Leveys 14,6 m
Korkeus 4,5 m

Kuljetusmitat
Pituus 16,0 m
Leveys 3,1 m
Korkeus 3,4 m

Moottori
Teho 120 hv
Polttoainesäiliö 400 l
Hydrauliikkaöljyä 800 l

”Retrofit” Sandvik BR 2577 –hydraulinen iskuvasara

Roadshow:ssa esiteltiin Sandvikin uusi keskisarjan hydraulinen iskuvasara BR2577, joka tullaan Suomessa esittelemään syyskuun Maxpo-näyttelyssä. 1700 kg painava BR2577 on tarkoitettu kokonaispainoltaan 21–30 tonnisiin kaivukoneisiin. Vasaran iskunopeus on 450–750 iskua minuutissa ja Sandvikin Fixed Blow Energy -järjestelmä takaa optimi-iskun jokaisella lyönnillä riippumatta hydrauliikan virtausvaihteluista.

Uuden vasaran yksi tärkeimpiä ominaisuuksia on joustava suunnittelu, joka sallii asiakkaiden valita laajasta lisävarustevalikoimasta heidän tarpeisiinsa, materiaaleihinsa sopivat varusteet. Lisäksi tämän joustavuuden ansiosta asiakkaalla on aina mahdollisuus vasaran hankinnan jälkeenkin varustaa iskuvasaransa viimeisimpien käyttövaatimuksien mukaisilla varusteilla.

Täysin uuden BR 2577 iskuvasaran kevyt, kestävä ja luotettava rakenne yhdessä hyvän teho/painosuhteen kanssa takaa tuottavuuden kaikissa töissä, kuten esimerkiksi purkutöissä, kierrätyksessä ja kivenlouhinnassa. Maksimissaan 135 mm halkaisijaltaan oleva terä takaa optimaalisen työnjäljen.

Sandvik BR 2577 tekniset tiedot:

Iskunopeus 450-750 isku/min
Käyttöpaine 135-145 bar
Maks. terähalkaisija 135 mm
Konekoko 21-30 tn
Vasaran työpaino 1,7 tn

Jälkiasennus lisävarusteet:

Turvaventtiili
Tyhjälyöntisuoja
Pehmeälyöntitunnistin
Automaattirasvari
Tiedonkerääjä
Näyttömonitori hälyttimellä
Pölynpoistaja

Molskottiklubi yhteistyön kehittämiseksi

Roadshown:n Englannissa osallistui toistakymmentä murskausyrittäjää Suomesta. Englannissa perustettiinkin uusi asiakasklubi, joka nimettiin Molskottiklubiksi. Jäseninä klubissa on Sandvikin leukamurskainasiakkaita – klubin koollekutsujina oli T. Maijala Oy:n toimitusjohtaja Tapio Maijala ja Sandvik. Klubin tarkoituksena on kehittää käyttäjien ja Sandvikin välistä yhteistyötä keräämällä käyttäjiltä palautetta Sandvikin laitteiden ja toimintojen kehittämiseksi, jotta ne vastaisivat entistä paremmin asiakkaiden tarpeita. Klubin tarkoituksena on myös toimia foorumina, jossa jaetaan jäsenten kesken alan tietoa, kokemuksia ja keskustellaan murskauksen haasteista.

Perustamiskokouksessa käsiteltiin muun muassa alan näkymiä nyt ja tulevaisuudessa sekä pohdittiin murskaus- ja seulontakalustoon liittyviä ongelmia, kuten pöly- ja meluhaittojen pienentämistä. ”Porapuolella vastaavanlainen Tonniklubi on toiminut jo 23 vuotta ja kokemukset ovat olleet positiivisia”, kertoi Kari Färlin Sandvikilta. Klubin tarkoituksena on kokoontua säännöllisesti.

Molskottiklubin perustajat tutustumassa Sandvikin tuotteisiin työmaalla Armacin kierrätyskeskuksessa Birminghamin kupeessa.

Kuvassa (lisäkuva 084) vasemmalta oikealle: Juuso Aalto, Sandvik Mining and Construction Finland Oy; allekirjoittanut, Pekka Jauhiainen, Sandvik Mining and Construction Finland Oy; Juhani Innanen, Lemminkäinen Infra Oy Kiviainesyksikkö; Tapio Maijala, T. Maijala Oy; Jouni Karra, Soraset Yhtiöt Oy; Rauno Käyräkangas, T. Maijala Oy; Tapio Saari, Perusmaa Oy; Kari Färlin, Sandvik Mining and Construction Finland Oy; Jari Hyvönen, E. Hyvönen Oy; Rauno Jaakonsaari, Soranjalostus Jaakonsaari Oy; Reijo Koskela, Maanrakennus Koskela Oy ja Jukka Pykäläinen, KVL-tekniikka Oy.

Lue seuraavaksi