Uutiset

Työkoneet

Sandvik CH660-kartiomurskaimen luovutus YIT:lle

Sandvik Mining and Rock Technologyn osastolla suoritettiin Maxpo-messuilla laiteluovutus ja Sandvikin myyntipäällikkö Pekka Jauhiainen ja YIT Suomi Oy:n tekninen johtaja Petri Ruostetoja kohottivat maljoja tapahtuman kunniaksi. Itse juhlakalukin oli paikalla, nimittäin Sandvikin massiivinen CH660-kartiomurskain, joka oli messuyleisön nähtävänä.

Sandvikin Pekka Jauhiainen (vas.) ja YIT:n Petri Ruostetoja kilistelivät Maxpossa laiteluovutuksen kunniaksi. Miesten takana oleva massiivinen Sandvikin CH660-kartiomurskain tulee ”sydämeksi” YIT:n itse valmistamaan 90-tonniseen pyöräalustaiseen jälkimurskausyksikköön.

 

Ruostetojan mukaan laite tulee aikanaan pääasiassa asfalttilajikkeiden tekoon. Aikanaan siksi, että ensin murskainelementti menee puolisen vuotta kestävään kokoonpanoprojektiin. YIT varustelee itse pyöräalustaisen jälkimurskausyksikön, jonka ”sydämeksi” uusi CH660 päätyy. Murskausyksikköön tulee myös Sandvikin tuotantoa olevat syötin sekä kaksi seulaa. Syntyvälle kokoonpanolle on jo nimikin valmiina. Siitä tulee Super-Buick 2. YIT:llä on jo toiminnassa tänä vuonna käyttöön otettu Super-Buick 1. Super-Buick kakkosen rakenne tulee olemaan vastaava kuin ykkösen. CH660-murskainelementin ympärille kootaan samat Sandvikin komponentit. Super-Buick 1 on nyt ollut käytössä reilun kuukauden ja se on toiminut Ruostetojan mukaan kuin Buick eli varmasti ja luotettavasti. Laitteiden nimi Super-Buick johtaakin juurensa automerkkiin, joka sekin on osoittanut historian aikana luotettavaa toimivuutta.

Ruostetoja luottaa ruotsalaiseen tekniikkaan. Valtaosa jälkimurskausyksikön pääkomponenteista on peräisin Sandvikilta, vaikkakin YIT suorittaa vaunukokonaisuuden suunnittelun ja varsinaisen kokoonpanon itse.
CH660-kartiomurskain soveltuu toisen tai kolmannen vaiheen murskaimeksi. Iskunsäätö on helppoa ja pitkä akselinsäätövara varmistaa suuren kapasiteetin. Vankkatekoisessa alarungossa on viisi hartiaa takaamassa perustan kestävyyden. Laitteen kapasiteetti on 211–662 tonnia tunnissa. Syöttöaukon maksimisyötekoko on 275 millimetriä ja moottoriteho 315 kilowattia. Kunnossapitoa helpottaa mahdollisuus huoltaa murskainelementtiä kokonaisuudessaan ylhäältä käsin. CH660:n omapaino on 24 200 kilogrammaa ja valmiin pyöräalustaisen yksikön paino tulee olemaan hulppeat 90 tonnia.
Super-Buick 2:n tuleva työmaa on vielä auki. Näillä näkymin sen käyttöönotto ajoittuu ensi vuoden alkuun.

 

LUE MYÖS: Sandvikilta uutta: Ranger™ DXR -porauslaitteet

 

 

Lue seuraavaksi