Uutiset

Työkoneet

Samoter 2017 toipui lähes entiselleen

Samoter Italian Veronassa oli takavuosina varsin merkittävä eurooppalainen näyttely, joka sijoittuu aina Intermatin ja Bauman välivuoteen. Kolme vuotta sitten koko tapahtuma näytti näivettyvän samaa vauhtia Italian konemarkkinoiden kanssa, mutta nyt se palasikin ehomapana takaisin.

Samoterin kanssa samaan aikaan pidettiin ensi kertaa myös kaksi muuta rinnakkaistapahtumaa eli Transpotec Logitec sekä Asphaltica. Tämä osaltaan nosti näyttelyn statusta. Käytössä oli 10 hallia ja kuusi erillistä ulkoaluettua. Tänä vuonna näissä kolmessa tapahtumassa näytteilleasettajia oli yhteensä 780 kappaletta 25 eri maasta. Järjestäjät ilmoittavat kävijämääräksi 84 000. Nämä tulivat 86 eri maasta.

Kobelcon viimeisimpiä lisäyksiä minikaivukoneperheeseen on viiden tonnin painoinen SK55SRX-6. Yanmarin nelisylinterinen dieselmoottori antaa tehoja 29 kilowattia.

Amerikkalainen Toro tunnetan meillä lähinnä ammattitason ruohonleikkureistaan ja golfkenttien hoitokoneistaan, mutta se valmistaa niiden lisäksi todella laajaa sorttimenttia erilaisia laitteita niin koti- kuin ammattikäyttöön. Yksi erikoiskone on kapeatelainen (150 mm) pienkuormaaja Toro Dingo TX 1000. Se on saatavana myös leveämmillä teloilla varustettuna (240 mm). Konetta ajetaan seisten ja kuormainta ohjataan yhdellä joystickillä. Lisälaitevalikoima on laaja porakoneesta ketjukaivuriin ja trukkipiikeistä betonin sekoittajaan. Moottorina on Kubota (18,6 kW). Kapeatelainen versio painaa 1184 ja leveämpi versio 1266 kiloa.  Kokonaisleveydet ovat 860 ja 1040 millimetriä. Työskentelykuormat vastaavasti 454 ja 488 kiloa, mitkä vastaavat 35 prosenttia kaatokuormista.

Yanmar Construction Equipment Europe (Yanmar CEE)  toi Samoterissa näytille myös uutta. Muun muassa pyöräalustaisen kaivukoneen B110W sekä tela-alustaiset uutuusmallit SV85-2PB, SV120-2PB ja ViO27-6. ”Pystymme näiden täydennyksien avulla kattamaan yhä paremmin koko kompaktikoneiden sektorin. Kaikessa tuotekehityksessämme pyrimme aina tekemään yhä tehokkaampia ja taloudellisempia koneita” kertoi markkinointipäällikkö Andreas Hactergal.

Yanmar SV85-2PB
Yanmar B110W

Lue seuraavaksi