Uutiset

Työkoneet

Samoter 2017 – Komatsun minit

Italian Veronassa kolmen vuoden välein pidettävä Samoter-näyttely lähestyy. Päivämäärät näyttelylle ovat 22.-25. helmikuuta.  Edellisellä kerralla kolme vuotta sitten koko tapahtuma oli Italian lamaantuneen konekaupan takia kuihtunut varsin vaatimattomaksi, mutta nyt monet näytteilleasettajat ovat palanneet jälleen Veronaan.

Komatsu esittelee uutuuksina muun muassa 3-5,5 tonnin minikaivukoneet  PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 ja PC55MR-5. Kaikki ovat lyhytperäisiä ja tyvitaitolla varustettuja.  Ne valmistetaan Italian Estessä. Kahdessa pienimmässä mallissa on 1,64 litrainen ja 18,2 kilowatin tehoinen moottori. Kahdessa suuremmassa on tehoa 29,6 kilowattia (2,19 l). Komatsun mukaan uudet minikaivukoneet kuluttavat viitisen prosenttia vähemmän polttoainetta kuin edellisen MR-3 perheen vastaavat mallit.

Minikoneisiin on lisätty ominaisuuksia, jotka aiemmin ovat tuttuja vain suuremmista kokoluokista. Vakiovarusteisiin on lisätty automaattinen tyhjäkäynnille pudotus. Tietyn tyhjäkäyntiajanjakson jälkeen moottori sammuu sekin automaattisesti.  Hydrauliikassa on useampi kuljettajan valittavissa oleva työalue, tämäkin yleensä nähty vasta isommissa koneissa.  Ohjaamossa on uusi 3,5 tuuman LCD-näyttö. Turvallisuusominaisuuksia on lisätty, nyt ohjaamossa on muun muassa merkkivalo auki jätetylle turvavyölle.

Lue seuraavaksi