Uutiset

Työkoneet

Salaojakeskus saneeraa ammattiylpeydellä

Salaojakeskus Pirkanmaa Oy on salaoja- ja sadevesiremontteihin erikoistunut tuore yritys, jonka taustalta löytyy 20 vuoden kokemus taloremonteista samaan yritysryppääseen kuuluvan Kattokeskuksen kautta. Salaojakeskuksen toiminta perustuu asiakaslähtöisyyteen ja korkeaan palvelun tasoon, jonka ansiosta asiakas voi nukkua yönsä rauhassa alan ammattilaisten hoitaessa vaativatkin urakat. Monipuolinen ja tarkkuutta vaativa työ edellyttää myös työkoneilta paljon ja Salaojakeskuksen luottokoneina toimivatkin KH-Koneet Oy:n edustamat Yanmar-kaivukoneet sekä Kramer-pyöräkuormaimet.

Maassamme moni omakotitalo sekä rivitalo lähestyvät tällä hetkellä ikää, jolloin salaojajärjestelmien toimivuus kannattaa ehdottomasti tarkistuttaa. Toimiva kuivatus on elintärkeää talon hyvinvoinnin kannalta, sillä se suojaa rakenteita kosteus-, home- sekä routavaurioilta ja estää kellaritasojen tulvimiset. Toimiva salaojajärjestelmä sekä samalla useimmiten asennettava sadevedenpoistojärjestelmä pitää talon rungon kunnossa katosta sokkeliin saakka ja ylimääräinen vesi ohjautuu aina oikeaan paikkaan. Salaojituksen onnistuminen kannattaa varmistaa alan ammattilaisten kautta ja Salaojakeskus hoitaakin urakat avaimet käteen periaatteella, takuutyönä ja kiinteällä hinnalla, joten asiakkaan ei tarvitse pelätä ikäviä yllätyksiä.

Helppoa ja turvallista urakointia

Salaojakeskuksen työryhmä omakotitalon salaoja- sekä sadevesijärjestelmien saneerauskohteessa Nokialla. Yanmarin puikoissa oleva Teemu Tuononen sekä Patrik Riihimäki, Manu Riihimäki sekä Jukka Kellokoski ovat hyvin tyytyväisiä KH-Koneiden tuotteiden laatuun sekä Jukka Heiskalan palvelutasoon.

Oma talo ja tontti ovat suomalaiselle miltei pyhiä paikkoja, joten niiden remontoinnissa ei voi vain rynnätä suin päin kohteeseen kiinni. ”Jokainen saneerauskohteemme on hyvin yksilöllinen, joten ennen urakoinnin alkamista tutkimme tarkoin kaikki yksityiskohdat yllätyksien välttämiseksi. Tämä koskee sekä itse rakennusta että piha-aluetta, ja esimerkiksi asiakkaille tärkeiden puiden tai pensaiden hyvinvointi varmistetaan myös remontin keskellä”, kertoo Salaojakeskuksen asennusvastaava Manu Riihimäki. ”Tarvittaessa siirrämme myös terassit tai muut rakenteet ja viimeistelyyn kuuluu aina myös uuden nurmikon istutus. Meidän jäljiltä asiakkaan tonttia rumentamaan ei koskaan jää ylimääräisiä maakasoja tai epämääräisiä lautapinoja”, korostaa Riihimäki.

Salaojakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Kellokoski kertoo yrityksen toiminnan perustuvan siihen, että asiakkaalle aiheutuu urakasta mahdollisimman vähän vaivaa. ”Hieman liioitellen voisi sanoa, että asiakkaan tehtävät ovat sopimuksen allekirjoitus, autojen siirto sekä laskun maksaminen ja kotitalousvähennysten muistaminen. Kaikki muu hoidetaan Salaojakeskuksen toimesta nopeasti ja laadukkaasti. Keskimääräinen remontin kesto on noin viikko ja siinä on jo varauduttu mahdollisiin yllätyksiin, joita lähes aina vuosikymmenten takaisten urakointien jäljiltä löytyy. Meille esimerkiksi viemäriputkien piirustuksista poikkeavat sijainnit eivät tule järkytyksenä, sillä olemme varautuneet myös hyvin erikoisiin vastaan tuleviin ratkaisuihin”, kertoo Kellokoski.

Tarkkuutta ja pelisilmää

Vierailimme Nokialla Salaojakeskuksen urakointikohteessa, jossa 1960-luvulla rakennetun omakotitalon salaojat sekä sadevesijärjestelmät laitettiin uuteen uskoon.
”Tämän ikäisessä kohteessa on aina omat erikoispiirteensä ja tässä tapauksessa huomioon täytyy ottaa kellarikerroksen syvyys, viemäriputkien erikoinen sijoittelu sekä puiden ja pensaiden säästämisestä johtuva tilan ahtaus. Korjaamme vanhat virheet ja putkistojen lisäksi asennamme sokkelien patolevyt, varmistamme kaivojen riittävän määrän sekä suoritamme tarvittavat routasuojaukset. Ammattitaidolla, tarkalla suunnittelulla ja huippuluokan konekannalla näistäkin haasteista selvitään aikataulujen puitteissa”, Riihimäki kertoo.

Nokian kohde oli ulkoisesti hyvässä kunnossa, mutta usein vesipuolen ongelmista kertovat rappausten tippuminen tai vaikkapa harkkojen selkeät murtumat.
”Meihin kannattaa ottaa heti yhteyttä jos vesijärjestelmien kunto arveluttaa ja näin estää mahdollisten vakavien vaurioiden syntyminen”, korostaa Kellokoski.

Tarkasta etukäteissuunnittelusta huolimatta alalla vaaditaan yllätysten johdosta runsaasti myös sopeutumiskykyä sekä maalaisjärkeä. Entisenä ison maatilan omistajana Riihimäeltä näitä piirteitä luonnollisesti löytyy ja maatalouden puolelta periytyvästä monipuolisesta osaamisesta on aina hyötyä.
”Koko henkilökuntamme onkin hyvin aloitteellista ja haasteellisissa tilanteissa meillä ei mene sormi suuhun, vaan käsi sopivan koneen kahvalle”, Riihimäki tiivistää.

Yanmar tehtävien tasolla

Nokian kohteessa raskaimmat kaivutyöt hoidetaan viisitonnisella Yanmar ViO57-kaivukoneella, jonka teho ja tarkkuus soveltuvat hyvin vaativaankin työkohteeseen. Kaivutöitä Nokialla urakoi alan kokenut ammattilainen, Salaojakeskuksen Teemu Tuononen, jolle Yanmar oli uusi tuttavuus.
”Yanmar on vastannut vähintäänkin hyvin odotuksiimme ja erityisesti urakoissamme vaadittava hyvin tarkka työskentely onnistuu ohjauksen herkkyyden sekä hyvän näkyvyyden ansiosta mainiosti. Tarvittaessa koneesta löytyy myös voimaa ja hydrauliikan runsaan tehon kautta kuormaukset sujuvat urakkavauhdilla”, kertoo Tuononen.

Yanmar- sekä Kramer-työkoneita edustava KH-Koneet saa muutenkin Salaojakeskuksen henkilöiltä kiitosta.
”KH-Koneesta on tullut meille luottofirma, sillä heidän kanssaan voi luottaa asioiden toimivan nopeasti ja käytännössä aina yksi puhelinsoitto joko jälkimarkkinointiin tai myyntiin Heiskalan Jukalle riittää. Raskaamman puolen lisäksi KH-Koneelta saa työlaitteet moniin muihinkin alan tehtäviin ja esimerkiksi maaperän tiivistämiseen tehokkaat ja luotettavat koneet löytyvät nopeasti ja järkevään hintaan. Hyvän konekannan ansiosta myös urakoiden ympärivuotinen toteutus helpottuu ja kannattaa muistaa, että talvella on usein hyvä aika suorittaa isommatkin remontit”, muistuttaa Riihimäki.

Tavoitteet korkealla

Yrityksien ajoneuvot toimivat liikkuvina käyntikortteina ja niiden antama ensivaikutelma on yllättävän tärkeää. Salaojakeskuksen autojen laatu ja tyylikäs ulkonäkö vastaavat yrityksen tekemän työn laatuun.

Salaojakeskus on tullut alalle vastuullisuus sekä suunnitelmallisuus etusijalla.
”Tulemme noudattamaan Kattokeskuksen menestyksekkäitä toimintatapoja ja luotamme hyvän maineen leviävän asiakkaittemme parissa. Luonnollisesti toimimme myös saumattomasti yhteistyössä Kattokeskuksen kanssa ja mahdolliset kokonaisurakkatarjoukset onnistuvat rutiinilla. Tällä hetkellä työllistämme kuusi henkilöä ja toimimme Pirkanmaan alueella, mutta peittelemättömänä tavoitteenamme on kasvaa nopeastikin valtakunnalliseksi alan edelläkävijäksi. Asiakkaamme ansaitsevat mielenrauhan ja kauttamme kodin hyvinvoinnin myös tuleville sukupolville voi varmistaa helpolla ja kustannustehokkaalla tavalla”, päättää Kellokoski.

Lue seuraavaksi